Sievin Jalkine pettyi kenkäkiistaan

Sievin Jalkine on keskeyttänyt armeijan maihinnousukenkien valmistuksen toistaiseksi. Armeijan kenkätilauksen jäädytti Jalas-kenkiä valmistavan Urho Viljamaa -yhtiön valitus markkinaoikeudelle.

Sievin jalkine
Kuvassa turvakengän valmistusta
YLE / Kia-Frega Prepula

Sievin Jalkineen konsernijohtaja Markku Jokinen on pettynyt tilanteeseen. Hänen mukaansa Puolustusministeriön päätös hankkia kengät Sievin Jalkineelta perustui laatuun ja toimitusvarmuuteen.

- Kilpailija ajattelee niin, että heidän jonkin verran edullisempi tarjous olisi pitänyt hyväksyä, vaikka heidän toimitusnäytteensä eivät vastanneet laadullisesti armeijan teknisiä vaatimuksia. Siitä käytännössä Jalas ja Puolustusvoimat ovat erimielisiä.

Jokisen mukaan valitusmenettely on normaali toimintatapa, mutta nyt hän moittii jyrkin sanoin kilpailijan toimia.

- Minusta tuntuu käsittämättömältä, että jos laatu ei täytä asetettuja vaatimuksia, lähdetään asiasta riitelemään. Itse en olisi kehdannut edes ottaa asiaa esille.

Armeijan tilaus merkitsee Sievissä 13 ihmisen täystyöllisyyttä seuraavien kolmen vuoden ajan, kenkiä oli määrä toimittaa kolmen vuoden aikana noin 60 000 paria.

Maihinnousukenkien tekeminen on nyt keskeytetty siksi ajaksi, kunnes markkinaoikeus päättää asiasta. Jalkineet piti valmistaa yhtiön Sievin ja Oulaisten tehtailla.

Sievi-konserni työllistää noin 550 henkilöä. Viennin osuus tuotannosta on puolet.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa