Lääkärikeskus Suinuu myyty Terveystalolle

Joensuussa toimiva lääkärikeskus Suinuu siirtyy osaksi Terveystalo-konsernia. Terveydenhuoltotyö Suinuun nimellä päättyy, mutta henkilöstö jatkaa ja myös asiakkaiden näkökulmasta toiminta pysyy ennallaan.

Suomen Terveystalo
Asiakas kävelee lääkärikeskus Suinuun käytävällä.
YLE / Heikki Haapalainen

Suinuun toimitusjohtaja Kristiina Hätinen kertoo, että terveydenhuollon toimintaympäristön muutokset edellyttävät kattavaa palvelukokonaisuutta, mikä ei olisi ollut mahdollista pelkästään lääkärikeskus Suinuussa.

- Emme olisi pystyneet yksin hankkimaan esimerkiksi magneettia tai tekemään kolmatta leikkaussalia Joensuuhun: se ei olisi ollut kannattavaa, Hätinen perustelee.

Vuodesta 1955 toimineen Suinuun katoaminen herättää Hätisessä haikeutta. Hänen mukaansa olisi vieläkin haikeampaa, jos perinteinen lääkärikeskus muuttuisi kannattamattomaksi ja siten häviäisi.

- Tällä hetkellä Suinuu on historiansa parhaimmassa kunnossa niin toiminnallisesti kuin taloudellisesti. Sen vuoksi tästä jää hyvät muistot - meillä on 55-vuotinen historia, joka oli hyvä historia. Nyt elämme osana Terveystaloa, Hätinen lausuu.

Hätinen itse siirtyy Terveystalon yksikönvetäjäksi.

Terveystalolle jo neljäs osto tänä vuonna

Suinuulla on Joensuun seudulla hiukan alle 6 000 työterveyshuollon asiakasta. Yrityskaupan jälkeen Terveystalolla on alueella noin 11 000 asiakasta, eli se on alallaan seudun suurin yksityinen toimija.

- Terveystalolla on kasvuhakuinen strategia ja Suinuun ostaminen on yksi osa sitä. Mutta alueellisesti ajateltuna hyödymme erityisesti Suinuun vahvasta osaamisesta työterveyshuollon alueella, Terveystalon toimitusjohtaja Martti Kiuru kertoo.

Terveystalo on ostanut tänä vuonna jo neljä yritystä: raahelaisen lääkärikeskus Plasman, varkautelaisen Akselin sekä Turussa ja Tampereella toimineen Ava-klinikan. Toimitusjohtaja Kiurun mukaan Terveystalo hakee kasvua edelleen, eli yrityskauppoja on odotettavissa vielä loppuvuodelle.

Joensuussa Terveystalo on ostanut viime vuosina muun muassa Medividen työterveyspalvelut sekä Joensuun Röntgenin. Yrityksellä onkin toimitiloja eri puolilla kaupunkia.

- Sanotaan, että keskipitkän aikavälin tavoitteena on tuoda toimintoja saman katon alle, Kiuru toteaa.

Lähteet: Yle Pohjois-Karjala

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus