1. yle.fi
  2. Uutiset

Karaoketaksilla jazzeille

Helsinkiläinen Elina Koivumäki matkustaa Poriin ystäviensä kanssa laulamalla karaokea. Jälkipolttareista lähtenyt idea toteutetaan ystävien kesken jo toisen kerran. Ventovieraitakin otetaan kyytiin, sillä Koivumäki on etsinyt matkaseuraa myös Facebookin kautta.

karaoke
Elina Koivumäki (kuvassa oikealla) ja Vappu Aura.
Elina Koivumäki (kuvassa oikealla) ja Vappu Aura matkustivat karaoketaksilla Pori Jazzeille.Elina Koivumäen arkisto

Elina Koivumäki koki elämänsä yllätyksen viime kesänä, kun ystävät olivat kuulleet hänen menneen salaa perhepiirissä naimisiin. Perinteinen jazz-matka paljastui linja-autoasemalla jälkipolttareiksi ja Porin matkalle lähdettiin karaoketaksilla.

- Meillä oli hulvaton ja ikimuistoinen menomatka, Koivumäki muistelee.

Idea ja matka koettiin niin hyväksi, että perinteinen Pori Jazz-matka tehdään tänä kesänä samalla autolla. Tämän kertaisen matkan karaokehitiksi noussee Fintelligensin "Mikä boogie", mutta myös perinteiset karaokeklassikot, kuten "Mä kuuntelen Tomppaa" ja "Sata salamaa" ovat ahkerasti laulettuja.

Auton kappalevalikoimaan kuuluu myös jatsahtavia kappaleita, mutta ne soivat autossa harvemmin, Koivumäki kertoo.

- Viime vuonna olisi ollut haastetta laulaa Erykah Badun kappaleita, tai ehkä paluumatkalla olisimme matkineet niitä "avaruusääniä", mitä hän esitti lauantai-illan konserttinsa lopussa, Koivumäki nauraa.

Mukaan mahtuu vielä

Karaoketaksi lähtee kohti Poria lauantai-aamuna ja vie matkustajat luonnollisesti Kirjurinluodon Areenan porteille asti. Mukaan mahtuu teoriassa 16 henkeä, mutta pari paikkaa jätetään vapaaksi, jottei tunnelma tuntuisi aivan sillipurkilta. Koivumäki kertoo, että paikkoja taksissa on vielä, ja jos joku haluaa mukaan, löytyy yhteystietoja Facebookista. Koivumäki onkin jättänyt ilmoituksen mm. Pori Jazzin profiiliin vapaista paikoista, mutta vielä ei yhtään halukasta matkustajaa ole ilmoittautunut mukaan.

- Ovatko suomalaiset liian arkoja lähtemään tuntemattomien kanssa karaoketaxiin, vaikka toisaalta vietämme pitkiä iltoja karaokebaareissa esiintyen tuntemattomille?

- Matkanteko etenee uskomattoman nopeasti, kun lauletaan ikivihreitä ja yllättäviä uusia biisejä, sekä muutoinkin hyödynnetään hyviä äänentoistolaitteita, mikkiä myös juontamiseen sekä auton vakiovarusteena olevaa jääkaappia, Elina Koivumäki kertoo.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi