Juha Julkunen jälleen tukkilaismestari

Savukosken Juha Julkunen voitti jälleen koskenlaskun ja sauvonnan tukkilaisten Suomenmestaruuskilpailuissa Inarissa lauantaina. Toiseksi tuli molemmissa lajeissa Pauli Ylitalo Pudasjärveltä ja kolmanneksi Pekka Nyman Yli-Iistä. Kilpailupaikkana oli Juutuankoski.

Inari
YLE / Kia-Frega Prepula

Tukkilaiskisat pidetään Juutuanjoessa lähelllä Inarin Kultahovia. Ikämiesten sarjan voitti koskenlaskussa Tapani Hiltula Raumalta. Toiseksi tuli Timo Yliportimo Ranualta ja kolmanneksi Sodankylästä forssalaistunut Eino Välimaa.

Sauvonnan voitto ikämiehissä meni taas Ranualle, kun Timo Yliportimo sauvoi matkan nopeimmin. Toiseksi tuli Hannu Kettunen Kuopiosta ja kolmanneksi Risto Alaraasakka Iistä.

Seurujärvi: Osoitus elävästä metsätaloustoiminnasta

SM-kilpailut avannut inarilainen kansanedustaja Janne Seurujärvi korosti SM-kisojen olevan vanhan tukkilaisperinteen vaalimista, mutta osoitus elävästä metsätaloustoiminnasta Inarissa.

- Myös Inarissa kuulee aika ajoin metsätaloustoiminnan vähättelyä. Lisäksi on esitetty näkemyksiä, että loputkin Inarin metsistä pitäisi suojella jälkipolvien ihmeteltäviksi. Tarvitsemme toki suojelumetsiä itsemme ja muun muassa matkailun takia, mutta näinhän meillä on jo kohtuudella tapahtunutkin, Seurujärvi sanoi.

- Enemmänkin meidän tulee kantaa huolta siitä, että ne 200 metsätalouden kautta leivän saavaa inarilaisperhettä saavat täältä toimeentulonsa myös jatkossa.

Tukkilaisten SM-kisat jatkuvat Inarissa sunnuntaina. Silloin lajeina ovat tukkilaismaraton, rullaus, vala ja joukkuesoutu.

Lähteet: YLE Lappi