Hauhon kuolonkolarin syyt vielä epäselviä

Poliisi tutkii Hauhon kuolonkolaria törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. Eilen valtatie 12 onnettomuuspaikalla Hämeenlinnan Hauholla oli 80 kilometrin nopeusrajoitus, ajokeli oli hyvä ja liikenne tavanomaista.

Hauho, Hämeenlinna
Kolari Hauholla.
YLE / Sari Törmikoski

Poliisi selvittää vielä myös alkoholin osuutta onnettomuuteen. Onnettomuudessa osallisina olleiden henkilöllisyydet on saatu varmistettua.

Rahankuljetusauton kuljettajana oli vuonna 1991 syntynyt nainen ja henkilöauton kuljettajana hattulalainen vuonna 1961 syntynyt mies. Toinen menehtynyt oli hauholainen vuonna 1940 syntynyt mies. Henkilöautossa olleet miehet kuolivat välittömästi.

Kahden kuolemaan johtanut kuolonkolari sattui iltapäivällä, kun henkilöauto oli ryhmittyneenä kääntymään vasemmalle Sappeentien risteyksessä ja takaa tullut rahankuljetusauto töytäisi henkilöautoa, joka luisui vastaantulevan kaistalle ja betoniauton alle.

Kahden henkilöautossa surmansa saaneen lisäksi onnettomuudessa loukkaantui kaksi henkilöä. Tapahtumilla oli kaksi silminnäkijää, jotka olivat rahankuljetusauton takana ajaneen auton kaksi henkilöä. He eivät loukkaantuneet tapahtumissa. Muut tapahtuman osalliset loukkaantuivat lievästi.

Eilen iltapäivällä onnettomuuspaikalle saapui myös tieliikenteen onnettomuustutkintalautakunta.

Lähteet: YLE Häme