Pokerimies tähtää olympialaisiin

Oululaisen kymmenottelija Tatu Pussilan haaveissa siintävät suurkisat. Päätavoite on joko Lontoon olympialaisissa tai Helsingin EM-kisoissa, vaikka kunto ei vielä olekaan ihan kohdallaan. Akillesjänteen leikkauksen jäljiltä harjoittelu jatkuu ainakin syksyyn saakka vielä kuntouttamisena, mutta tulevalta hallikaudelta mies odottaa jo ennätyksiä.

kymmenottelu
Kymmenottelija Tatu-Pussila
Pokerista elantonsa tienaavan Tatu Pussilan tavoitteena on keskittyä lähivuosina päätoimisesti kymmenotteluun.YLE / Hannu Tarvas

Lontoon olympialaisten pisteraja kymmenottelussa on Tatu Pussilalle vielä kovan työn takana. Yli 8000 pisteeseen pääsemiseksi töitä on vielä tehtävä. Parhaimmillaan Tatu Pussila on tähän mennessä yltänyt 7700 pisteeseen.

Kalevan kisoissakaan Oulun Pyrintöä edustavaa Tatu Pussilaa ei päälajissaan kymmenottelussa nähdä. Kunto on vasta 90-prosenttisesti kohdallaan. Pudasjärvellä hän aikoo jo kokeilla 110 metrin aitoja. Jos onnistuu, niin sen jälkeen päätetään, osallistuuko hän Kajaanin Kalevan kisoihin ollenkaan.

- Omalla kohdalla eniten kehitettävää on tonnivitosella ja kiekonheitossa ja seiväshypyssä, mutta juokseminen on omalla kohdallani tärkein kymmenottelun osa-alue. Kun se toimii, niin silloin saa aika monen muunkin lajin toimimaan.

Urheilua ja pokeria

Tatu Pussila valmistui tänä kesänä Oulun yliopistosta diplomi-insinööriksi. Töitä hän ei kuitenkaan ole vielä hakenut, sillä seuraavat pari vuotta on tarkoitus keskittyä urheiluun ja katsoa, miten siinä menestyy. Elannon mies hankkii pokerilla, jota hän pelaa erityisesti netissä.

- Niin sanotusti livenä pelaan oikeastaan aika harvoin, sanoo Pussila, joka listaa elämänsä tämän hetken tärkeimmät asiat:

- Urheilu on ykkönen. Pokeri on se mistä saan elannon ja työt odottavat sen jälkeen, vaikka en tiedä vielä missä.

Lähteet: YLE Oulu