Perinteiset maut suosikkeja jäätelökioskilla

Jäätelö maistuu suomalaisille. Katugallupin perusteella etenkin perinteiset maut ovat suosiossa. Samalla paljastui, että jäätelöllä herkutellaan pari kertaa viikossa, jotkut syövät jäätelöä jopa päivittäin.

Kuva: Petra Haavisto / Yle

Kyselimme ihmisten suosikkijäätelömakuja aurinkoisella Kokkolan torilla, jäätelökioskin vieressä.

- Oi, se on mansikka! Syön harvoin jäätelöä, mutta silloin kun syön, tulee ostettua mansikkaa, sanoo Anna-Liisa Friman.

Jäätelöostoksilla Friman toki käy kesäisin muutaman kerran viikossa kaupunkireissullaan. Useimmiten ostokset menevät lapsille, eivät omaan suuhun.

- Tykkään polkasta tokaiseen syksyllä koulunsa aloittava Eemil Bjon.

Toffee paljastuu nuoren miehen toiseksi suosikiksi.

Veikko ja Anita Korpelalle maistuvat kaikki jäätelömaut.

- Koko kesä on maisteltu vähän erilaisia. Kaikki on mennyt, mitään ei ole jäänyt, nauravat Veikko ja Anita. Kaikki ovat hyviä, kunhan vain on kylmää, se on pääasia, tokaisee Anita vielä lopuksi.

Korpelat paljastavat syövänsä jäätelöä silloin, kun käyvät torilla. Kotiin herkkua ei niinkään tule ostettua.

Muita suosikkeja torin jäätelökioskiasiakkailla olivat suklaa, vanhanajan vanilja, mango-meloni, suklaanaugat ja supertiikeri. Eskimopuikotkin saivat maininnan parhaana jäätelönä. Kirsikkajäätelöä sen sijaan kaivattiin hieman, sitä ei tunnu saavan mistään. Tunnustipa eräs haastatelluista tekevänsä kirsikkajäätelöä aivan itse.

Pari haastateltavista ei pitänyt lakritsijäätelöstä. Erityisesti aikuisilla haastateltavilla liian makeat maut herättivät muita kuin mukavia tunteita.