Vanerista rintarosseja ja hantuukimerkkejä

Kovasta ja kestävästä vanerista voi tehdä melkein mitä vaan. Sinnu Wirtalaakso loihtii vanerista koriste- ja käyttöesineitä Koskenkorvalla sijaitsevassa Waneriwerstas Wimmissä.

vaneri
Hantuukimerkkejä löytyy moneen tarpeeseen
YLE Pohjanmaa

Waneriwerstas Wimmin perustaja Sinnu Virtalaakso loihtii puolisonsa Hannun kanssa halveksitusta vanerista kaikenlaista kaunista.

Molemmat ovat remontti- ja sisustusihmisiä, mutta vanerihommissa työnjako on selvä. Sinnu Virtalaakso ideoi ja maalaa - ja puoliso toppuuttelee ja sorvaa.

Kova ja kestävä vaneri muotoutuu taitavissa käsissä mm. hantuukimerkeiksi, pohjalaistaloiksi ja kiviksi. Koriste-esineiden lisäksi vanerista on tehty myös lautasia. Vanerilautasta voi käyttää kattauksessa ja miksei myös ruokalautasena, jos vaan muistaa, ettei sahaa siihen veitsellä tai laita astianpesukoneeseen.

Kauhajoelta kotoisin oleva Sinnu Virtalaakso oli poissa Pohjanmaalta parikymmentä vuotta, mutta latomaisemat ja pohjalaistalot eivät arkkitehtuurista kiinnostuneen naisen mielestä kadonneet. Sinnu Virtalaakson mukaan pohjalaistaloista kaikki alunperin alkoikin.

- Pohjalaistalokortti on ollut ensimmäinen ja siitä tuoteperhe kasvoi, oli avaimenperää, korvakoruja ja rintaneuloja, Sinnu Virtalaakso kertoo.

Veneri valikoitui materiaaliksi, kun Sinnua pyydettiin tekemään kortti ja hän halusi tehdä sellaisen, josta jäisi pysyvä muisto.

Lähteet: YLE Pohjanmaa