Komediateatterissa luotetaan miehiin mekoissa

Tampereen Komediateatterin uusitussa, yli 800 hengen ulkokatsomossa nauretaan tänä kesänä peruukki- ja pitsiparaatille. Lainahöyhenissä-komedian miesnäyttelijät pääsevät puunaamaan sydämensä kyllyydestä.

Komediateatteri
Komediateatterin näyttelijät Jere Riihinen ja Aku Sajakorpi vahvasti meikattuina
Komediateatterin näyttelijät Jere Riihinen ja Aku Sajakorpi viettävät tänä kesänä tunteja maskeeraajan tuolissa.Yle / Anna Sirén

Tampereen Komediateatterissa ollaan tyytyväisiä: Uusi uljas ulkokatsomo on valmiina vastaanottamaan kesäkatsojia, ja perjantaina yleisön eteen tuodaan kesän toinen ensi-ilta Lainahöyhenissä.

Jean Poiretin kirjoittama, drag-kabareeta pyörittävästä miesparista kertova komedia esitetään Suomessa nyt ensimmäistä kertaa musikaalin sijaan alkuperäisenä näytelmäversiona.

- Tein oikeuksien saamiseksi töitä yli kaksi ja puoli vuotta. Ranskalaiset kieltäytyivät aluksi vedoten muun muassa siihen, että 'juurihan se teillä siellä Ruotsissa pyöri'. Kertasimme hieman Euroopan historiaa ja Suomen itsenäistymistä, ja saimme lopulta oikeudet, esityksen ohjaaja Panu Raipia nauraa.

Rehellistä nauruviihdettä

Lainahöyhenissä-esityksen harjoituskausi on ollut monin tavoin poikkeuksellinen. Treenejä on pidetty keskellä remonttityömaata ja peruukkeja vaihdeltu sirkkelin soidessa taustalla.

- Tässä on kyllä kristallisoitunut se, että teatterin tekeminen on työtä. Näyttelijät ovat myös omistautuneet rooleilleen niin, että joku on värjännyt hiuksensa ja toinen rei'ittänyt korvansa. Tämä on kyllä ollut ehkä hauskin kesäteatteriprojekti ikinä, ja minulla on sentään menossa 31. kesäteatterikesä, Raipia kehuu.

Mies mekossa on takuuhauska kikka yleisön naurattamiseksi. Komediateatterin esityksen ensisijainen tarkoitus onkin viihdyttää, Panu Raipia myöntää.

- Toisaalta syvällisemmin ajatellen nyt on juuri oikea hetki esittää tätä näytelmää. Aika on suvaitsevainen ja monenlaiset ihmiset hyväksytään. Tähän tarinaan on myös kätketty pieni Romeo ja Julia -satu.

Sileäsäärinen kesä

Näyttelijä Aku Sajakorpi ei ole ensimmäistä kertaa korkokengissä, mutta muuten ulkoinen valmistautuminen Francisin rooliin on vienyt ja tulee viemään aikaa.

- Istun ison osan valmistautumisajasta meikkaajan tuolissa. En osaa meikata, enkä usko että kesän mittaan yritänkään. Kynsilakan värit olen tosin saanut valita itse, virnuilee säärensä sileiksi ajellut mies.

Sajakorpi kehuu Lainahöyhenissä-komediaa monipuoliseksi esitykseksi.

- Tämä esitys avaa ihmisten silmiä erilaisuudelle ja on yhtä aikaa sekä hauska että draamallinen. Toivottavasti katsomoon löytää kaikenikäistä ja -näköistä väkeä.