Kotiseutukaipuu tuo Marco Hietalan Saaristokaupunkiin

Saaristokaupungin asuntomessualue saa asukikseen todellisen maailmantähden, kun Nightwish- ja Tarot yhtyeistä tuttu Marco Hietala muuttaa alueelle. Paluumuuttajan tuo Kuopioon kaipaus kotiseudulle ja ikävä Järvi-Suomeen.

Marco Hietala
Marco Hietala
YLE / Anna Kumpulainen

Marco Hietalan kesä on kiireinen. Samanaikaisesti miehellä on meneillään maailmankiertue Tarotin kanssa ja Nightwishin uuden levyn treenisessiot. Lisää päänvaivaa tuovat muuttopuuhat Keravalta Kuopioon.

- Kyllähän tämä nopeasti eteen tuli, vielä maalis-huhtikuussa ei ollut tietoa muuttamisesta, Hietala kertoo.

- Kyllä näiden kiireiden keskellä ehtii sisutustakin miettiä, hän jatkaa.

Koti, reissumiehen pyhä paikka

Hietalalla on edessään kotimaankeikkoja Tarotin kanssa, ja kohta puoliin tie vie yhtyeen kanssa kiertueelle Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan sekä Keski-Eurooppaan. Uutta levyä tekevän Nightwishin kanssa on myös tulossa kiertuetta. Koti onkin muusikolle paikka, jossa saa jalat maahan.

- Saa olla kalsarit tai verkkarit jalassa ja täyttää vaikkapa astianpesukonetta. Se on hyvää vastapainoa maailmalla kiertämiselle, Hietala sanoo.

Helppo päätös paluusta

Perheineen Kuopioon muuttava Hietala kertoo ratkaisun paluumuutosta olleen helppo. Myös Saaristokaupungista löytyneen talon valinta oli helppo.

- Perheen kanssa kävimme sitä taloa katselemasssa ja talo tuntui heti kodilta. Olemme toki viihtyneet Keravallakin, mutta kotiseutu on aina kotiseutu, Hietala sanoo.

Rokkari sopii lähiöön

Hietala painottaa Saaristokaupungin mielekkyyttä perheellisen asuinpaikkana. Tuulipuvussa miestä ei tulla näkemään kävelemässä lähiössä, sillä Hietala ei tunnusta omistavansa tuulipukua. Ajatus lähiöasumisesta saa hänet silti vitsailemaan.

- Eräässäkin lehdessä kysyttiin, haluaisitko sinä alastomia hippejä naapuriisi, Marco virnuilee viitaten Leppävirralla meneillään olevaan Rainbow -kokoontumiseen.

Basso ei Saaristokaupungissa pauku

Paljon matkustavalle muusikolle koti on ensisijaisesti paikka hiljentyä ja olla perheen kanssa. Joskus kotona on kuitenkin tehtävä töitä ja Hietalalla onkin kotiäänityslaitteet musiikintekoa varten. Kovaa soittaminen ei siihen puuhaan kuulu. Myöskään bänditreenejä mies ei aio kotonaan pitää.

- Aion harkita tarkkaan, kutsunko edes bändikavereita kylään, Hietala naurahtaa.

Lähteet: YLE Savo / Mika Moksu