Työntekijän saa uupumaan huonolla johtamisella

Suomalaisilla johtajilla on tietoa, työkaluja ja lennokkaita tavoitteita. Silti hänen työntekijänsä tuppaavat väsymään ja turhautumaan. Entinen Nokian huippujohtaja Anne-Liisa Palmu-Joronen laskisi tavoitteita lähemmäs tekijöitä.

työntekijät
YLE / Jorma Tuominen

Anne-Liisa Palmu-Joronen jättäytyi muutama vuosi sitten sapatille Nokian lakiasianjohtajan kansainvälisestä tehtävästä - eikä enää palannut. Nykyään hän puhuu ja kirjoittaa suomalaisen työelämän umpikujista.

Palmu-Joronen näkee työelämässä paradoksin. Mitä hienommilla ja kalliimmilla tavoitejohtamisen työkaluilla johto synnyttää strategiapapereitaan, sitä vieraantuneemmaksi työntekijä itsensä kokee. Kun työntekijä tuppaa väsymään ja turhautumaan työelämässä, johtajien pitäisi uskaltaa kääntää selkä kalvoille ja kohdata työntekijä silmästä silmään.

- Ihmisten kanssa on aina haasteellista olla, kun he ovat lihaa ja verta. Heillä on omia ajatuksia ja tunteita. Koneet toimivat nappia painamalla, mutta kone ei tuota mitään luovaa, Palmu-Joronen painottaa.

Työelämän konsulttina Palmu-Joronen toivoisi, että työn tekijöille uskallettaisiin jättää ammattilaiselle kuuluvaa vastuuta. Työntekijälle asetetaan ristiriitaisia vaatimuksia, yhdessä tilanteessa hänen pitää olla osa tiimiä ja toisessa painellaan nappeja henkilökohtaisessa kehityskeskustelussa. Ei ole ihme, jos syntyy epäilys oman työn mielekkyydestä. Palmu-Joronen ymmärtää myös, miksi hyviä esimiehiä on nykyään vaikea löytää.

- Suomalainen keskijohdon esimies on tällä hetkellä äärimmäisen kovassa puristuksessa molemmilta suunnilta. Esimiehillä on paha olla. Vaatimukset siitä mitä asioita pitää hallita ovat kohtuuttomia ja organisaatiot mahdottoman ohuita. Itsetuntemusta esimiehiltä sen sijaan ei odoteta. Usein he eivät näe itse ollenkaan, miten he levittävät omaa pahaa oloaan työyhteisöön.

- Tehokkuusjohtamisen työskentelytavat eivät ole tehokkaita, kuuluu yksi Palmu-Jorosen eräs teesi. Tavaratuotannon tehostamisen mallit eivät istu palveluiden tuotantoon ollenkaan. Mutta ihmisten kanssa ei tarvita myöskään ihmeellisiä kommervenkkeja. Palmu-Joronen johtaisi mieluummin luottamuksella kuin ohjailulla.

Lähteet: YLE Turku