Yleisurheilijoilta odotetaan mitaleita Kalevan Kisoista

Pohjois-Karjalan yleisurheilijoilta toivotaan vähintääkin neljää mitalia torstaina Kajaanissa alkavista Kalevan Kisoista. Suurimpia mitalitoivoja ovat pikajuoksija Noora Hämäläinen, keihäänheittäjä Oona Sormunen ja kestävyysjuoksija Matti Räsänen.

yleisurheilu
Yle / Anneli Lujanen

Myös estejuoksija Jukka Keskisalo on selvä mitalisuosikki, mikäli hän pystyy kilpailemaan. Pistesijoja pitäisi tulla saman verran. Pohjois-Karjalan Yleisurheilu ry:n puheenjohtaja Petri Maskonen on toiveikas mitalien suhteen.

- Noora Hämäläinen, Matti Räsänen ja Oona Sormunen ja tietysti Jukka Keskisalo, mikäli hän on mukana, ovat mitalisuosikkeja. Tilastojen valossa odotan Noora Hämäläiseltä menestystä nimenomaan sadalla metrillä. Kyllä Matti on vahvoilla sekä 5000 että 10 000 metrin kilpailuissa. Yllätykset ovat aina mahdollisia, sellainen voi tulla vaikkapa naisten pituushypyssä.

Maskosen mukaan Joensuun Katajan Jaana Sieviläisellä on kaikki mahdollisuudet tilastojenkin valossa ponnistaa vähintäänkin kolmanneksi. Jukka Keskisalon tilanteesta Maskonen ei ole varma tässä vaiheessa. Hän ennakoi myös useita pistesijoja.

- Aleksi Ikonen voi aivan hyvin yltää pisteille 3000 metrin estejuoksussa samoin Pyhäselän Urheilijoiden Kai Räsänen kiekonheitossa. Ja aina pitää muistaa nämä niin sanotulla "villillä kortilla" mukaan päässeet nuoret. Kokemuksen lisäksi siitä on monelle alkanut menstystä tuonut urheilu-ura, esimerkkinä vaikkapa moniotelija Maija Lasaroff.

Maakunnan kolmenkymmenen kilpailuihin ilmoittautuneen urheilijan joukossa on monta nuorta urheilijaa, joiden uskotaan olevan menestyjiä muutaman vuoden kuluttua. Tällaisia kokemuksen hakijoita ovat muun mausssa Ville-Pekka Kokko, Arttu Vattulainen, Marianne Pykäläinen ja Juanita Kananen.

Kalevan Kisat alkavat torstaina ja kestävät sunnnuntaihin saakka.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala / Anneli Lujanen