Danny nauttii lisäajasta mökillä

Vastikään vakavan sydänoperaation läpikäynyt koko kansan laulutaiteilija Danny viettää päivänsä nykyään nauttien elämästä. Herra ottaa kaiken irti myös mökkeilystään Raumalla, meren rannalla.

Rauma
Danny kesämökkinsä terassilla Raumalla.
Danny kesämökkinsä terassilla Raumalla.Karri Laihonen / Yle

RaumaRauman Rokinnokassa avautuu näkymä jo legendaariseksi muodostuneelle Dannyn kesätilalle. Otsikoihin viime vuonna viimeksi noussut huvila on laulajalle hyvin rakas.

- Tähän perustuu minun sukujuureni ja Rauma on ollut kesäpaikkani jo lapsuudessa. Vuonna 1982 lunasti paikan itselleni isäni kuoltua ja nyt se on ollut jo lähes 30 vuotta meidän perheen kesänviettopaikka ja tärkeä henkireikä, kertoo Porissa syntynyt ja Helsingissä nykyään asustava Danny.

Danny koko kesä tulee yleensä vietettyä Raumalla. Kesän pituus tosin vaihtelee säiden sanelemana.

- Aloitan mökkielämän siinä toukokuussa kunnostustoimenpiteillä ja pyrin olemaan täällä syyskuun puoleenväliin asti. Se tosin vaihtelee vuosittain, mutta mielelläni täällä olen, koska luonto täällä muuttuu koko ajan. Säät tietysti tekee raamit viihtyvyydelle, mutta olen yrittänyt tehdä nämä rakennukset siten, ettei ole merkitystä sataako vai paistaako, Danny toteaa.

Sielunravintoa merimaisemasta

"Meripoikki meit varjelkko daevas" lausui jo HJ Nortamo aikoinaan joka Dannyn lailla oli Porin ja Rauman yhteinen kasvatti. Kahden eri aikakauden taiteilijoita yhdistääkin rakkaus mereen.

- Meri on ollut aina lapsuudesta saakka oleellinen osa asumista. Mereen liittyvä aavuus ja jylhyys ja meren voima ovat kyllä ansainneet kunnioitukseni. Se on niin kaunista sielunravintoa, ettei sen parempaa oikeastaan ole, pohtii Danny.

Danny rentoutuu parhaiten tärkeiden ihmisten ympäröimänä. Harrastuksia on miehelle ehtinyt kertyä roppakaupalla, joita perheenkin kanssa puuhaillaan.

- Puutarhanhoito, veneily, valokuvas, videointi, matkustelu ja kirjallisuus ovat niitä mistä ammennan ravintoa ja lääkettä kun puutostila uhkaa, laulaja tuumii.

Monta rautaa tulessa

Vakava sydänoperaatio säikäytti äskettäin pitkän uran tehneen laulajan. Danny sanookin saaneensa sairaalasta niin vankan tietopaketin syistä ja seuraamuksista, että aikoo pitää elämästään huolta tästä eteenpäin.

- Se, että nyt sain jatkaa elämää tavallaan hyvän tuurin takia sai minut ajattelemaan. Olen ajatellut käyttää aikaani sillä tavalla, että pysyisin tässä nyt hengissä ja voisin jatkaa toimintaani, Danny kertoo.

Jo kuudetta vuosikymmentään showbisneksessä toimiva Dannyn seuraava tavoite on tehdä hittimusiikkia myös tällä vuosikymmenellä.

- Tapaan tässä pari säveltäjä ystävääni ja ryhdymme tekemään uutta musiikkia. Olen kirjoittanut Rock Academy -nimisen shown, joka on kunnianosoitus rock'n'rollin synnyttäneille taiteilijoille. tulossa on myös mielenkiintoisi TV -projekteja eli elämäni on jatkossakin yhtä mielenkiintoista ja haastavaa kuin ennenkin, pitkästä ja rakkaasta urastaan kiitollienn Danny summaa.

Lähteet: YLE Satakunta