1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pirkanmaa

Sähkökatkot teettävät töitä Pirkanmaalla

Ukkosmyrsky katkoi sähköjä tuhansista pirkanmaalaistalouksista ja Pohjois-Pirkanmaalla varoitettiin voimakkaista raekuuroista. Pirkanmaalta ukkosrintama eteni Keski-Suomeen, jossa se teki tuhoaan muun muassa Uuraisten alueella. Hietasaaren leirintäalueella riehuneessa Trombissa loukkaantui useita henkilöitä, joista ainakin kaksi vakavasti.

Pirkanmaa
Tumma taivas ennakoi myrskyä
YLE Tampere

Ilmatieteen laitos varoittikin iltapäivällä viranomaistiedotteessaan poikkeuksellisen voimakkaista ukkospuuskista ja raekuuroista Pohjois-Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa.

- Tällaisia sääilmioitä koetaan kerran-pari vuosikymmenessä, meteorologi Juhana Hyrkkänen Ilmatieteen laitokselta arvioi.

Pelastuslaitosta ovat työllistäneet tulipalot, kaatuneet puut, veden pumppaustehtävät ja automaattiset palohälytykset. Ainakin Akaassa, Urjalassa, Nokialla ja Hämeenkyrössä salama sytytti rakennuspalon. Suuronnettomuuksilta on kuitenkin Pirkanmaalla vältytty.

Ilman sähköä on ollut Pirkanmaalla yli 20 000 kotitaloutta. Nokialla oli pahimmillaan sähköttä jopa 11 000 taloutta ja Ylöjärvellä yli 5000 Leppäkosken sähkön asiakasta, mutta suurin osa vioista saatiin korjattua iltapäivän aikana. Myös Pohjois-Pirkanmaalla on ollut laajoja sähkökatkoja.

Tampereella Tesoman valtatie jouduttiin sulkemaan liikenteeltä Kokkolankadun ja Tesomankadun välillä, kun tielle oli noussut vettä.

Syöksyvirtaukset mahdollisia

Tampereen pohjoispuolella sijaitseva ukonilma, johon myös raekuurot liittyvät, liikkui Ilmatieteen laitoksen mukaan pohjoiskoilliseen noin 50 kilometrin tuntivauhtia.

Syöksyvirtaukset ovat kaataneet puita mm. Virroilla ja tie 14361 jouduttiin sulkemaan liikenteeltä Jäähdyspohjan ja Pohjaslahdentien välillä tielle kaatuneiden puiden vuoksi.

Ilmatieteen laitos varoittaa, että ukkosissa voi syntyä paikallisia syöksyvirtauksia Pirkanmaan lisäksi muun muassa Uudellamaalla sekä Kanta- ja Päijät-Hämeessä.

Ukkoset ja niihin mahdollisesti liittyvät syöksyvirtaukset voimistuvat entisestään, mikäli lämpötila pääsee nousemaan 25 asteen tuntumaan.

Otitko kuvan? Olitko myrsyn silmässä?

Lähetä kuva tai video joko numeroon 16149 tai sähköpostilla osoitteeseen uutisvinkki@yle.fi

Lähteet: YLE Tampere

Lue seuraavaksi