1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. loma-asuntomessut

Taipalsaari hautasi loma-asuntomessuhaaveet

Kunnanjohtaja Jari Willmanin mukaan asiasta jäi kaikkineen huono maku, ja se on päätetty unohtaa. Taipalsaaren kunta selvisi loma-asuntomessusotkusta lopulta taloudellisesti vähällä.

loma-asuntomessut
Maansiirtotyöt käynnissä
Osaan Sarviniemen aluetta on rakennettu jo kunnallistekniikkaa. Maansiirtotyöt käynnissä Sarviniemessä kesällä 2009.YLE Etelä-Karjala

Sarviniemen kaavoitus on myös pantu jäihin. Kaava raukeaa kunnanjohtaja Willmanin mukaan tämän vuoden lopulla, jolloin voimaan palaa vanha kaava.

Sarviniemessä ei tällä hetkellä tapahdu mitään. Maa-alueen omistavan Saimaa Spiritin toimitusjohtajan Jukka Sunisen mukaan yritys ei voi tehdä mitään ennenkuin vanha kaava palautuu voimaan, arviolta marraskuussa.

Vanhan kaavan mukaan alueella on 10 000 neliötä rakennusoikeutta. Sunisen mukaan se mahdollistaa monenlaisen toiminnan, mutta tonttikauppaakaan ei voi aloittaa ennen kuin kaava-asia on varmistunut.

Suninen toivoo, että he pääsisivät jatkamaan kunnallisteknisiä töitä Sarviniemessä jo tämän vuoden puolella. Muutoin tonttien myyntikin siirtyy ensi vuoden puolelle.

Kunnan maksettavaksi jää suunnitteluprojektista arviolta muutamia tuhansia euroja. Kunnanhallitus päättää myöhemmin, tullaanko Saimaa Spirit-yhtiöltä vaatimaan korvauksia.

Poliisitutkinta käynnissä

Etelä-Karjalan poliisi tutkii parhaillaan onko Sarviniemessä rikottu lakia. Asia on tutkinnassa rikosnimikkeellä ympäristön turmeleminen. Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiirin teki tutkintapyynnön, kun alueella aloitettiin maanrakennustyöt viime keväänä ennen kaavan lainvoimaisuutta.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala

Lue seuraavaksi