Hyppää sisältöön

Vuoden kotiseutupolku -palkinto Suomussalmelle

Suomen Kotiseutuliitto on palkinnut Suomussalmen Ämmänsaaren kulttuurikävelyn vuoden kotiseutupolkuna.

Kulttuurikävely toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2000, jolloin Ämmänsaari oli ollut Suomussalmen keskustaajama 60 vuotta. Kävelyn ja siihen liittyvän opaskirjasen on toteuttanut Helinä Romppanen.

Suomen Kotiseutuliiton hallituksen asettama raati kiitti Ämmänsaaren kulttuurikävelyä monikerroksiseksi esittelyksi, joka on paitsi paikallinen myös yleinen: osa Suomen ja Euroopan kulttuuriperintöä ja historiaa.

Raadin mukaan Ämmänsaaren kulttuurikävely on riittävän lyhyt, jotta sen ympäri voi kävellä. Se sisältää runsaasti kaskuja, tarinoita, ja muisteluita alueen henkilöistä, rakennuksista ja tapahtumista, esimerkiksi kirjailija Ilmari Kiannon sikarinhakumatkasta.

Raatia miellytti myös napakka esittelykirjanen, jonka avulla paikkakuntaan voi tutustua omatoimisesti.

Vuoden kotiseutupolku valittiin nyt toisen kerran. Viime vuonna vuoden kotiseutupoluksi valittiin Tampereella sijaitseva Pate Mustajärven Ikuri - Suomirockin legendan kotiseutupolku.

Vuoden kotiseutupolku -valinnalla Suomen Kotiseutuliitto haluaa herättää kiinnostusta erilaisten kotiseutupolkujen aikaansaamiseksi. Kotiseutupolkujen avulla tehdään kotiseutua tunnetuksi. Lisäksi ne antavat tiedollisia elämyksiä ja toiminnallista tukea kotiutumiselle.

.
.