Jasmo tuo jenkkirasseja Lehmoon

Lehmolainen Jasmo Hassinen tuo Atlantin takaa amerikkalaisia autoja myyntiin. Vanhoja yli 30 vuoden ikäisiä jenkkejä ostavat lähinnä keräilijät eri puolilta Suomea. Autot myydään katsastettuina ja rekisteröityinä, eli valmiina ajoon.

Yhdysvaltojen moottoriajoneuvoteollisuus
Jasmo Hassinen
YLE / Esa Pietarinen

Tällä hetkellä Hassisen pihalla on kymmenkunta ajoneuvoa. Lisää on tulossa konteissa Floridasta.

Jasmon firma J. Classics Oy on toiminut nyt noin vuoden ja Jasmo laskeskelee tuoneensa maahan kolmekymmentä vanhaa amerikanrautaa, pari venettä ja moottoripyöriä.

- Suomi on pullollaan uudempia autoja, mutta vanhempia keräilyharvinaisuuksia on vähän ja niihin tuntuu olevan kiinnostusta. Idea tuli mieleen käydessäni USA:ssa ja tutkiskellessani paikallisia markkinoita. Olen aikaisemmin tuonut autoja Saksasta ja innostus autoihin on tullut verenperintönä isän diesellaitteiden erikoshuollossa työskennellessäni, kertoo Hassinen.

- Kaverini Jukka asuu Floridassa ja hän etsii ja tarkastaa autot siellä päässä. Sitten autot kontteihin ja laivaan, yhden auton rahtikulut ovat noin 1500 euroa, kertoilee Jasmo.

Tällä hetkellä Jasmon pihassa on muun muassa -79 Corvette, kaksi Ford Mustangia, toinen -73 Mach 1 ja toinen -66 avo. Pihalta löytyy myös Plymouth Duster , pari jeeppiä, avomersu ja -52 Dodge Pickup.

- Dodge Pickup ei ole myytävänä, entisöimme sen omaan käyttöön, sanoo Jasmo.

Entisöitävänä on myös -55 Cadillac Deville Coupe, siihen tulee muun muassa uusi sisustus.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala / Esa Pietarinen