1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. telakkateollisuus

Kristina Brahe käväisi karilla

Saimaalla viimeistä kesäänsä seilaava Kristina Brahe -alus käväisi karilla viime perjantaina Sulkavalla. Aluksen kyydissä oli 160 matkustajaa, jotka selvisivät tapahtumasta pelkällä säikähdyksellä. Pohjakosketus on Kristina Cruises -varustamon ensimmäinen Saimaalla.

Kuva: YLE

Pohjakosketus tapahtui Sulkavalla Pienen Kirvessaaren lähellä, Vekaransalmen eteläpuolella. Siellä laiva ajautui väylältä tyynellä ja kirkkaalla säällä korkeintaan parikymmentä metriä. Savonlinnasta tulossa ollut alus tutkittiin heti sisäpuolelta, ja Lappeenrannassa sukeltaja totesi laivan saaneen vain naarmuja pohjaansa. Se jatkoi matkaansa kanavaa alas aikataulussaan.

Laivan yli 160 matkustajalle tiedotettiin töyssähdyksen syystä, mutta he eivät olleet missään vaiheessa vaarassa. Saimaalla ensimmäistä kesäänsä kipparoiva kotkalainen luotsi Juha Tulimaa kertoo Sulkavan kyseisten vesien vaativan hyvin nopeita ja tarkkoja liikkeitä.

Kristina Cruises -varustamon toimitusjohtaja Mikko Partanen kertoo, että pohjakosketus on varustamon ensimmäinen sen pitkässä historiassa Saimaalla.