Oho, minulla on perhe!

Kun elämässä tapahtuu isoja muutoksia, niin niiden myllerryksessä sitä ei aina edes huomaa. Simo Kymäläinen havahtui eräänä aamuna siihen, että elämän palikat olivatkin aivan uudessa järjestyksessä.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Simo Kymäläinen
YLE / Devy Nagalingam

Lähetin veljelleni tekstiviestin eräänä sunnuntaiaamuna: "Muu perhe nukkuu vielä." Kirjoitettuani viestin luin sen vielä kerran läpi ja hätkähdin! Minä käytin sanaa perhe. Voi jumankekka, minähän olen perheen pää!

Wikipedia määrittelee perheen näin: Tavallisimmillaan perheeseen kuuluu kaksi eri sukupuolta edustavaa henkilöä sekä heidän mahdolliset jälkeläisensä eli lapset... Perhe on tärkeä osa niitä tapoja, joilla ihmiset ymmärtävät elämää ja luovat siihen rakenteita.

Wikipedian mukaan perhe auttaa siis ymmärtämään elämää. Kunhan nyt ymmärtäisi ensin edes sen, että minulla on perhe.

Vaikka meillä on ollut jo ennen pojan syntymää kaksi kissaa (tulivat kaupan päälle vaimon mukana), niin en minä silti meitä perheeksi mieltänyt. Kun poikani pää putkahti ensimmäistä kertaa näkyviin, niin en minä silloinkaan vielä kokenut meitä perheeksi.

Kun asuin vielä omien vanhempieni luona, niin se oli se paikka, jota kutsuin kodiksi. Opiskeluaikoinakin sanoin aina kavereille, että käyn kotona, kun lähdin viikonlopuksi vanhempieni luokse. Valmistuin ja sain töitä, mutta silti meni vielä muutama vuosi ennen kuin omasta kämpästäni tuli vaivihkaa oma kotini. Kämpästäni tuli koti vasta siinä vaiheessa, kun ymmärsin asettuneeni aloilleni.

Samalla tavalla vaivihkaa meidän koti muuttui meidän perheen kodiksi.

Ja hassua kyllä, Wikipedia taisi tietää, mistä puhuu. Minusta tuntuu, että ymmärrän lapsen saatuani itseäni ja tätä maailmaa taas vähän paremmin.

Lähteet: Simo Kymäläinen / YLE Turku