1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hyödykkeet

Laadukas huonekalu kelpaa käytettynäkin

Kun käsissä on hyvää ja käyttökelpoista tavaraa eikä se mahdu mihinkään, eikä sitä halua viedä kaatopaikallekaan niin mihin sitten, kirpputorille? Jos ei sinne niin sitten huonekalukauppaan.

hyödykkeet
Keminmaalaisessa huonekaluliikkeessä odottaa ostajaa muun muassa vanha poljettava Singer-merkkinen ompelukone.YLE / Matti Sunnari

Kunnian käytetyn hyväkuntoisen tavaran kauppaan Jarkko Markkio antaa asiakkaille.

-Tällä alueella on paljon suuria ikäluokkia, jotka jäävät eläkkeelle ja muuttavat omakotitaloista pienempiin asuntoihin. He ovat sitä ikäluokkaa, että ylimääräisen hyväkuntoisen tavaran vieminen kaatopaikalle ei tule kysymykseenkään.

Kun meillä on käytössä hyvät ja viihtyisät tilat syntyi ajatus kokeilla Kroju puotia.

Tavara ei jää käsiin

Asiakkaat saavat tuoda hyväkuntoista tavaraa myyntiin pientä vuokraa vastaan. Kauppias ottaa myydyystä tavarasta pienen provision. Jos tavara joutuu olemaan myynnissä kauemmin provisio nousee, mutta sen vastapainoksi se saa olla myynnissä niin kauan, että se menee kaupaksi.

-Tähän mennessä tavaraa ei ole jäänyt käsiin, huomautta Markkio

Hinnat ovat aika lailla kohdallaan, kertoo kauppias.

- Joskus tehdään tarjouksia joista täytyy kysellä asiakkaalta, mutta yleisesti ottaen hinta/laatusuhde on hyvä.

- Käy niinkin, että myyntii tulee liikkeestä aiemmin myytyjä huonekaluja. Mukavasti ne on lähteneet takaisin kiertoon, kertoo Jarkko Markkio.

Mieluiten täyspuisia huonekaluja

Myytävän tavaran laatua valvotaan. Esimerkiksi sohvan kangas ei saa olla rikki eikä näkyviä likaläikkia saa olla.

- Mieluummin otamme myyntiin täyspuisia huonekaluja. Kalustelevystä tehdyt täytyy olla ehdottomasti tukevassa kunnossa ja ehyet. Muutenkin myyntiin tuotu tavara taytyy olla ehyttä ja käyttökuntoista.

Tarjonta on laajaa pianoista ja huonekaluista mattoihin ja peileihin. Myös valaisimia on myynnissä ja löytyypä ompelukoneitakin.

-Varsinaista kilpailua kirpputorien kanssa tämä ei ole, koska me tarjoamme myyntiin astetta korkeatasoisempaa tavaraa kuin kirpputoreilla, sanoo Jarkko Markkio.

Huonekalualalla kilpailu on kovaa

Huonekalukauppiaan arki on viime vuotta valoisampi, sillä kaupankäynti alkaa normalisoitua, mutta alan kilpailu on kovaa koska ostovoimaa on rajoitetusti, sanoo Jarkko Markkio.

- Tällä alueella Ikea on hyvin merkittävä tekijä, joka vaikuttaa kaikkiin pieniin erikoiskauppoihin. Kilpailu kovenee vielä tästäkin ja joudumme yhä tarkemmin katsomaan mihin panostetaan ja mihin isot ketjut eivät lähde mukaan, pohdiskelee huonekalukauppias Jarkko Markkio

Lähteet: YLE Perämeri / Matti Sunnari

Lue seuraavaksi