Guardian hehkuttaa Radion sinfoniaorkesteria

Radion sinfoniaorkesterin esiintyminen Edinburghin musiikkijuhlilla kerää kehuja brittimediassa. The Guardian -sanomalehti antaa Sakari Oramon sunnuntaina johtamalle konsertille neljä tähteä, ja hämmästelee vähäistä yleisöä.

kulttuuri

Lehden mukaan on sääli, ettei useampi ihminen kuullut tavallisesta poikkeavaa musisointia. Lehden kriitikon Rowena Smithin mukaan RSO on orkesteri, joka ansaitsee ihailun.

Sunnuntain konsertissa kuultiin Carl Nielsenin ja Richard Wagnerin sävellyksiä. Guardianin mukaan orkesterin esiintymisessä ei ollut mitään väkinäistä tai vaikeasti lähestyttävää. Nielsenin Helios-alkusoittoa kriitikko pitää turhan varovaisena, mutta konsertin loppuosa oli Smithin mukaan mahtava, kaunis ja lämmin esitys. Konsertin huipentumaa kriitikko pitää jännittävänä.

Konsertin solistina esiintynyttä saksalaista mezzosopraanoa Petra Langia kriitikko kuvailee ihanteelliseksi valinnaksi Wagnerin sävellysten esittäjäksi.

Radion sinfoniaorkesteri vieraili Edinburghin festivaalilla Skotlannissa sunnuntaina ja maanantaina. RSO on ainoa Euroopan suurimpiin ja arvostetuimpiin kuuluvalle festivaalille kutsuttu suomalaisorkesteri. RSO on esiintynyt Edinburghissa neljä kertaa; Jukka-Pekka Sarasteen johdolla vuonna 1998 ja Sakari Oramon johdolla vuosina 2006, 2008 ja 2010.

Lähteet: YLE Uutiset