1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Joensuun liikenneturma vaati kuudennen uhrin

Kuusi ihmistä on kuollut Joensuun Enossa, Ahvenisella sattuneessa henkilöauton ja puutavararekan yhteenajossa. Onnettomuus sattui lauantaina aamupäivällä. Kuudes uhri, 26-vuotias mies, kuoli sairaalassa iltapäivällä.

Kotimaan uutiset
Mies ohjaa liikennettä onnettomuuspaikan ohi.
YLE / Janne Ahjopalo

Poliisin mukaan sahatavaralastissa ollut täysperävaunullinen rekka oli tullut Lieksan suunnasta ja henkilöauto Ahvenisen kohdalla risteävältä tieltä kolmion takaa rekan eteen.

Surmansa saaneet olivat 20-30-vuotiaita nuoria aikuisia ja tiettävästi kotoisin Pohjois-Karjalan alueelta. Kaikkia ei ole vielä tunnistettu. Poliisin mukaan henkilöllisyydet selviävät lopullisesti vasta oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa.

Kaikki menehtyneet olivat henkilöautossa.

Henkilöauton ja rekan yhteentörmäys oli raju, minkä seurauksena henkilöauton matkustajat saivat välittömästi surmansa. Rekka osui henkilöauton oikeaan kylkeen apukuljettajan taakse.

Kolaripaikka ei poliisin mukaan ole erityisen onnettomuusherkkä. Auringon ei uskota häikäisseen kuljettajia. Alkoholilla ei myöskään tiedetä olevan osuutta kolariin. Rekan ajamalla tiellä nopeusrajoitus oli 60 kilometriä tunnissa ja henkilöauton tieosuudella 80 km/h.

Poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa. Tapahtumapaikalla liikenne sujuu jo normaalisti.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala

Lue seuraavaksi