Lounasmusiikkia taidemuseossa

Turun Musiikkijuhlilla voi musiikkiin yhdistää myös kuvataiteen. Tiistaista perjantaihin Turun taidemuseossa järjestetään matineakonsertteja. Noin puoli tuntia kestävät konsertit alkavat klo 12.30 ja niissä esiintyvät musiikkijuhlien mestarikurssilaiset.

taidemuseot
YLE / Elina Ojanotko

Tarjolla on korkealaatuisia musiikkiesityksiä nuorten lupausten tulkintoina. Konserttiin pääsee maksamalla museon sisäänpääsymaksun. Musiikkielämyksen lisäksi museossa voi tutustua kaikkiin esillä oleviin näyttelyihin.

Näyttely Tämä matka! esittelee suomalaisten ja Suomessa työskennelleiden taiteilijoiden niin maantieteellisesti kuin mielikuvituksessaan tekemiä matkoja. Ne suuntautuvat kotimaan lisäksi muuhun Eurooppaan ja Pohjois-Afrikkaan.

Näyttely Amour unit deux cœurs esittele Henry Lönnforsin miniatyyrikokoelman ensimmäistä kertaa julkisuudessa. Turun taidemuseo vastaanotti 2004 lahjoituksena oikeustieteen tohtori Henry Lönnforsin korkeatasoisen miniatyyrikokoelman, joka koostuu 57 teoksesta. Miniatyyrit ovat pääosin ruotsalaisia ja peräisin 1700-luvun lopulta ja 1800-luvun alusta. Ajanjaksoa pidetään eurooppalaisen miniatyyrimaalauksen kultakautena.

Studiossa nähdään Jiri Gellerin veistoksia ja Pimiössä venäläisen taiteilijakaksikon Factory of Found Clothes videoteos Three Mothers and a Chorus (2007).

Museon ensimmäisessä kerroksessa on esillä Pauno Pohjolaisen teoksia. Pohjolainen nousi suomalaisen taidemaailman tietoisuuteen 1980-luvulla teoksillaan, jotka kyseenalaistivat maalauksen luonteen kaksiulotteisena pintana. Sittemmin Pohjolainen onkin tullut tunnetuksi pääasiassa kuvanveistäjänä.

Lähteet: YLE Turku