Tila vangitsee tai vapauttaa musiikin

Turun musiikkijuhlia on kiitetty monipuolisuudesta. Musiikkijuhlien taiteellisen johtajan Topi Lehtipuun mukaan kaupungissa on paljon hienoja konserttipaikkoja, joissa musiikki soi upeasti. Lehtipuu unelmoi myös uudesta konserttitalosta.

kulttuuri
Topi Lehtipuu
Turun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Topi Lehtipuu.YLE / Kimmo Gustafsson

Musiikkijuhlien konsertit ovat soineet eri puolilla kaupunkia esimerkiksi Kakolan vankilassa ja Kaasukellossa. Turun musiikkijuhlilla on vakituisia kävijöitä, eikä lamakaan ole aiheuttanut yleisöpulaa. Lehtipuun mukaan lama on tuonut kotimaisiin kulttuuritapahtumiin jopa enemmän yleisöä.

- Suomeen on nykyään verrattain helppo saada kansainvälisesti tunnettuja artisteja. Lisääntynyt suhdetoiminta ja kunnossa oleva budjetti auttavat asiassa, sanoo Lehtipuu.

Toiveena uusi konserttitalo

Lehtipuun mielestä Turun konserttitalo menettelee ja on jopa mainettaan parempi. Uusi konserttitalo olisi kuitenkin mukava saada kaupunkiin.

- Olisi hienoa, jos konserttitalossa voitaisiin soittaa orkesterimusiikin kannalta keskeisimmät teokset niiden ansaitsemalla tavalla.

Musiikkijuhlien upeista konserttipaikoista Lehtipuu nostaa esiin ensikonsertin Kaasukellossa. Paikka oli visuaalinen ja akustisesti vieläkin parempi kuin oli odotettu.

Uudet ideat jo mielessä

Kiireinen Topi Lehtipuu on kerännyt tulevaisuuden juhliin uusia ideoita. Turussa nähdään uusia orkestereita ja kapellimestareita. Konsertteja saatetaan järjestää myös Turun puistoissa.

Torstaina Turun Tuomiokirkossa kuullaan Bachia luutulla esitettynä kello 17. Iltaseitsämältä Akatemiatalolla puolestaan on tarjolla herkkupaloja Händelin ja muiden varhaisten mestareiden tuotannosta.

Lähteet: YLE Turku