1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Ravintola Jokelan tunnelma yritetään siirtää

Vääntö perinteikkäästä hotelli-ravintola Wanhasta Jokelasta on päättymässä muuttoon Joensuussa. Jokelan irtaimisto ja henkilöstö muuttavat Kirkkokadun varrelle.

Kuva: Yle / Janne Ahjopalo

Joensuulainen kulttuuriravintola ja hotelli Wanha Jokela on toiminut Torikadulla 1930-luvulta saakka. Kiinteistön omistava Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiö haluaa kuitenkin purkaa rakennuksen, ja vuokrasopimus ravintolayrittäjän kanssa on voimassa enää tämän vuoden loppuun.

Joensuussa kiertää nyt huhuja, että Jokela sulkisi ovensa jo näinä päivinä.

Jokelan niin sanottu karvalakkipuoli Torikadulla. Kuva: Yle / Ari Haimakainen

- Tämä ei pidä paikkansa, sillä aiomme pysyä Torikadulla vielä vuokrasopimuksen loppuun, kumoaa yrittäjä Anita Latola huhut.

Jokelasta tutut taulut, lamput, pöydät ja tuolit siirtyvät.

Anita Latola

Täysimittainen keittiö jää haaveeksi

Jokelan tunnelmaa halutaan kuitenkin vaalia ja siirtää se uuteen paikkaan, vaikka muutto onkin ravintolayrittäjälle luonnollisesti pettymys. Kirkkokadun varrella olevassa kiinteistössä tehdään parhaillaan kattoremonttia ja sisätiloja suunnittelee arkkitehti.

- Siirrämme Jokelasta tutun irtaimiston eli taulut, lamput, pöydät ja tuolit uuteen tilaan, jonne perustamme seurustelu- ja kulttuuriravintolan. Täysimittaista keittiötä emme voi kiinteistöön perustaa, mutta ehkäpä jonkinlaisen kylmäkeittiön, toteaa Latola.

Syksyllä tai ensi vuoden alussa perustettavaan uuteen ravintolaan on tulossa noin 50 ravintolapaikkaa, kun niitä oli Jokelassa 140. Tuttu henkilöstö jatkaa Kirkkokadulla, ja ravintolan nimeksi on tulossa Sointula.