Kulhojen kumina rentouttaa kiireistä

Ihmiset eivät suostu ottamaan vastaan sitä hyvää, joka on ympärillämme. Se on ihmisten suuri ongelma. Näin sanoo energiahoitaja ja kouluttaja Kirsi Niemelä.

terveys
Erikokoisia metallikulhoja pöydällä.
Energiahoitaja Kirsi Niemelä kertoi Yle Radio Keski-Suomen haastattelussa, että kulhoilla annettava hoito on hoidettavalle helppoa: siinä ei tarvitse tehdä mitään, vaan hoidettava voi keskittyä rauhassa rentoutumiseen.

Jyväskyläläinen energiahoitaja ja kouluttaja Kirsi Niemelä ohjaa ja opastaa ihmisiä mielen hiljentämiseen ja olemisen tilan avautumiseen. Hän antaa muun muassa reikihoitoja ja tuntee myös äänen parantavat voimat.

Hoidettavalle se on helppoa, kun ei tarvitse tehdä mitään.

Kirsi Niemelä

Esimerkiksi tiibetiläisillä kulhoilla annettava hoito rentouttaa hänen mukaansa tehokkaasti kiireistä ja kireää mieltä. Hoito perustuu värähtelyyn, joka lähtee kulhojen kirkonkelloja muistuttavasta äänestä.

- Hoidettavalle ja kuulijalle se on helppoa, kun ei tarvitse tehdä mitään. Itse kuljetan kulhoja hoidon aikana kehon eri puolilla ja joitakin kulhoja lasketaan myös keholle, jolloin ihon kautta tulee vielä hierova vaikutus, Niemelä selittää.

Apua arjessa jaksamiseen

Usein energiahoidoista haetaan hetken hengähdystä hektiseen elämään. Ajan antaminen itselle onkin Niemelän mukaan yksi keskeisimmistä asioista matkalla kohti onnellisempaa ja eheämpää elämää.

- Mitä kiireisempää elämää viettää, sitä tärkeämpää on hiljentyminen, muistuttaa Niemelä.

Suomalaisille tavallinen hiljentymisen tapa on lähteä luontoon, mutta yhtä hyvin voi käydä hemmottelemassa itseään energiahoitajan käsittelyssä.

- Tärkeintä on päästä kosketuksiin itsensä kanssa, Niemelä toteaa.

Apua arjessa jaksamiseen kannattaa Niemelän mukaan lähteä hakemaan jo siinä vaiheessa, kun fyysisiä oireita ei vielä ole ilmaantunut.

- Ajattelen, että fyysiset oireet tulevat vasta sitten, kun energiatasolla kasautumista on jo tapahtunut ja keho alkaa antaa signaalia, että jokin on viallla.

"Jokainen saa pitää vaivansa"

Kaikki eivät niin sanotuille vaihtoehtohoidoille lämpene, vaan puhe energioista ja värähtelyistä saa skeptikon entistäkin varautuneemmaksi.

Tiettyyn pisteeseen asti voit vastustaa kaikkea hyvää elämässäsi.

Kirsi Niemelä

Niemelän mukaan yksi ihmisten suurimmista ongelmista onkin se, että emme suostu ottamaan vastaa sitä hyvää, joka ympärillämme on.

- Tiettyyn pisteeseen asti voit vastustaa kaikkea hyvää elämässäsi, hän muistuttaa.

Niemelä kertoo, että eläimille ja pienille lapsille hoidot yleensä toimivat erittäin tehokkaasti. Omalla asenteella on siis merkitystä. Ja kokeillahan aina voi.

- Jos kerran tulee johonkin hoitoon tai tilanteeseen avoimin mielin ja kokee rentoutumisen ja mielenrauhan, niin sen jälkeen on helpompi mennä eteenpäin, Niemelä vinkkaa.

Hän ei silti yritä käännyttää epäileviä.

- Mun periaatteeni on, että annan ihmisten pitää vaivansa. Jokainen herää omana aikanaan siihen, että nyt tarttis tehdä jotain.