Pandapalkinto Taskiselle ja Kunnasrannalle

Luontotoimittaja ja -kuvaaja Juha Taskisen ja hyljeasiantuntija Mervi Kunnasrannan työryhmä on saanut Maailman luonnonsäätiön WWF:n 20 000 euron Pandapalkinnon. WWF haluaa palkinnolla edistää ja palkita aktiivisia luonnon- ja ympäristönsuojeluhankkeita. Palkinto luovutettiin kaksikolle tänään Maailman ympäristöpäivänä Savonlinnassa.

WWF
Mervi Kunnasranta ja Juha Taskinen
Katja Nuorvala

- Tuskin kukaan on Suomessa tehnyt niin näkyvää ja vaikuttavaa työtä saimaannorpan suojelemiseksi kuin luontotoimittaja Juha Taskinen. Hänen norpasta tekemänsä kirjat ja elokuvat ovat tutustuttaneet ihmiset saimaannorppaan ja sitä uhkaaviin vaaroihin, sanoi WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder. palkitsemistilaisuudessa.

Kukaan ei jääne kylmäksi

- Kukaan Taskisen elokuvan nähnyt tuskin voi jäädä kylmäksi saimaannorpan kohtalon ja tulevaisuuden suhteen.

- Filosofian tohtori Mervi Kunnasranta puolestaan on tutkijana pitkään paneutunut selvittämään saimaannorpan käyttäytymistä ja siihen vaikuttavia ympäristötekijöitä.

- Kunnasranta on mukana muun muassa Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa, jossa selvitetään, voisiko ihmisten tekemien apukinosten avulla auttaa norppaa selviytymään ilmastonmuutoksen oloissa vähälumisina talvina.