1. yle.fi
  2. Uutiset

WHO suosittelee tupakan makuaineiden vähentämistä

Tupakantuottajien pitäisi vähentää makuaineiden käyttöä savukkeissa, Maailman terveysjärjestö WHO suositteli tapaamisessaan Uruguayssa lauantaina. Makuaineiden avulla kohennetaan tupakan makua ja pyritään kasvattamaan tupakoinnin houkuttelevuutta. Makua miellyttävämmäksi muokkaavien aineiden avulla tupakoinnin suosiota yritetään kasvattaa erityisesti nuorten parissa.

Ulkomaat
Tupakka käryää.
Tommi Parkkinen/Yle

Suurten päätösten tekemistä WHO lykkäsi eteenpäin vuoteen 2012. Silloin on määrä päättää tupakkatuotteiden raskaammasta verotuksesta, sopia vaihtoehtoisista viljelykasveista nyt tupakanviljelystä elantonsa saaville sekä säätää sähköisiä tupakoita koskevia rajoituksia. Tavallista tupakkaa muistuttavissa sähköisissä tupakoissa käytetään nikotiinipatruunoita.

WHO:n arvioiden mukaan vuoden 1999 jälkeen tupakoinnista johtuviin sairauksiin on kuollut eri maissa yli 51 miljoonaa ihmistä. Tapaamisessa Uruguayssa oli koolla edustajia 172 maasta.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi