1. yle.fi
  2. Uutiset

Sotilaita kuoli välikohtauksessa Armenian ja Azerbaidzhanin rajalla

Viisi Azarbaidzhanin sotilasta kuoli rajataistelussa. Armenia sanoo, että Azerbaidzhanin joukot olivat puolestaan tappaneet armenialaisia päivää aiemmin. Kahakoiden pelätään leviävän.

Ulkomaat
Azerbaidzhanin kartta, johon merkitty Qazax ja Tovuz.
Azerbaidzhanin ja Armenian rajalla on kuollut sotilaita kahakoissa.Yle Uutisgrafiikka

Armenian joukot tappoivat viisi azerbaidzhanilaista sotilasta maiden välisessä rajakahakassa tiistaina, sanoi Azerbaidzhanin puolustusministeriö. Puolustusministeriön lausunnon mukaan taistelut alkoivat, kun ryhmä armenialaisia hyökkäsi azerisotilaiden kimppuun maan luoteisrajalla tiistain vastaisena yönä.

Maanantaina Armenia puolestaan syytti, että Azerbaidzhanin sotilaat olivat tappaneet kolme armenialaissotilasta ja haavoittaneet kuutta muuta. Azerbaizhan on kiistänyt välikohtauksen.

Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton vieraili Jerevanissa Armeniassa maanantaina. Clinton mainitsi olevansa huolissaan maiden välisten kiistojen uudesta leimahtamisesta.

Armenian ja Azerbaidzhanin välit ovat pysyneet kireänä sen jälkeen kun maat kävivät sotaa Vuoristo-Karabahin hallinnasta 1990-luvulla. Sodassa kuoli 30 000 ihmistä. Rajalevottomuudet on kuitenkin käyty kokonaan eri paikassa kaukana kiistellyltä alueelta.

Lähteet: AFP, Itar-Tass

Lue seuraavaksi