Ranskassa kohu presidentin virallisesta valokuvasta

Virallisesta muotokuvasta levisi runsaasti pilaversioita sen jälkeen kun se vuoti nettiin. Kuvan on ottanut pitkän linjan Magnum-kuvaaja Raymond Depardon.

Ulkomaat
Francois Hollanden virallinen muotokuva.
Raymond Depardon / EPA

Ranskassa on noussut kohu presidentti Francois Hollanden virallisesta valokuvasta. Arvostetun ranskalaisvalokuvajan Raymond Depardonin ottama muotokuva vuoti nettiin, minkä jälkeen kuvaa on arvosteltu raivokkaasti.

Hollande on kuvattu Elysée-palatsin puutarhassa. Arvostelijoiden mukaan muun muassa hänen vartalonsa asento on merkillinen, ja lisäksi kuvan taustan valotus on aivan liian kirkas. Lisäksi kuvaa on arvosteltu siitä, että se matkii valokuvaaja Bettina Rheimsin ottamaa virallista muotokuvaa entisestä presidentistä Jacques Chiracista.

Kuvasta levisi tuoreeltaan valtavasti parodioita sosiaalisessa mediassa. Sosiaalisessa mediassa pohdittiin jopa, olisiko Magnum-kuvatoimiston valokuvaaja edes voinut ottaa kyseistä kuvaa. Le Monde -lehti kuitenkin julkaisi tiistaina kuvia, joissa Depardon ottaa kuvaa.

Kuvaaja itse on sanonut halunneensa ottaa mahdollisimman luonnollisen näköisen muotokuvan. Le Monden mukaan Hollande ja Depardon ovat vanhoja tuttuja.