1. yle.fi
  2. Uutiset

Musiikkitalon toimitusjohtaja haluaa lähentää musiikkityylejä

Pori Jazzin festivaalijohtaja Katja Leppäkoski sai uuden, näkyvän työn Helsingistä. Huhtikuun alusta lähtien hän on toiminut Musiikkitalon toimitusjohtajana.

kulttuuri
Musiikkitalon johtaja Katja Leppäkoski.
Musiikkitalon uusi toimitusjohtaja kertoi, mihin suuntaan hän talon ohjelmistoa aikoo viedä.

Musiikkitalon uusi toimitusjohtaja Katja Leppäkoski kertoi Ylen aamu-tv:ssä, että hänen oma musikkimakunsa on monipuolinen. Hän on pienestä pitäen harrastanut klassista musiikkia sekä kuorolaisena että pianon ääressä jä myöhemmin hän on soittanut pop -bändissäkin.

Pari ensimmäistä kuukautta Musiikkitalon uudelta toimitusjohtajalta on mennyt taloon tutustumiseen. Hän aikoo toimia niin, että Musiikkitalosta tulee kansainvälisesti tunnettu brändi, jota tultaisiin pitkienkin matkojen takaa varta vasten katsomaan.

Leppäkoski sanoo huomanneensa, että Musiikkitalon eri toimijoilla on erittäin positiivinen asenne. Kukaan ei ole tullut sanomaan, että "me olemme aina ennenkin tehneet näin". Leppäkoski uskoo, että hänen Pori Jazz -osaamisestaan on hyötyä uudessa työssä, koska hänellä on kokemusta vuosikymmeniä jatkuneen festivaalin käytännön taustaprosesseista. Tavoitteenani on tarjota talon ulkopuolelta tuleville esiintyjille "yhden luukun periaate" niin, että esiintyjien ei tarvitsisi ennakkoon olla yhteydessä moniin tahoihin konserttia valmistellessaan, sanoi Leppäkoski.

Talon pääkäyttäjät ovat Helsingin kaupunginorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri ja Sibelius-Akatemia. Leppäkoski toivoo, että tulevaisuudessa Musiikkitalon säätiö aktivoituisi täydentämään ja tukemaan pääkäyttäjien ohjelmistoa muun muassa huippuorkesterien vierailuilla. Vaikka "crossover" on joillekin kirosana, niin maailmalla on myöskin hienoja esimerkkejä siitä, miten erilaisia musiikkityylejä on onnistuttu saamaan yhteen ennalta-arvaamattomalla tavalla, sanoi Musiikkitalon toimitusjohtaja.

Lähteet: Yle

Lue seuraavaksi