1. yle.fi
  2. Uutiset

Eloranta jatkaa JHL:n puheenjohtajana

Jarkko Eloranta jatkaa tehtävässään Julkisten ja hyvinvointialojen liiton puheenjohtajana. Edustajisto valitsi hänet uudelleen yksimielisesti.

politiikka

JHL:n edustajiston järjestäytymiskokous alkoi tänään Helsingissä. Uuden edustajiston on määrä valita liiton johtohenkilöt sekä päättää uudesta liittostrategiasta.

Liiton toimialajohtajiksi valittiin Teija Asara-Laaksonen ja Päivi Niemi-Laine.

Asara-Laaksonen on ollut toimialajohtajana vuodesta 2001 lähtien. Niemi-Laine sen sijaan nousee tehtävään uutena. Hän voitti SDP:n ryhmän äänestyksessä toisena tehtävään ehdolla olleen Pirjo Mäkisen.

Puheenjohtaja Jarkko Eloranta vaati puheenvuorossaan, että julkiset palvelut pitää tuottaa samantasoisilla työehdoilla tuottajatahosta riippumatta. Hän sanoi, että julkiset palvelut rahoitetaan suurelta osin verovaroilla siitä riippumatta, onko tuottaja julkinen sektori, järjestö vai yksityinen yritys.

Hän vaati myös vauhtia samanpalkkaisuusohjelmaan, jonka työmarkkinaosapuolet ja hallitus käynnistivät vuonna 2006. Siinä tavoite oli sukupuolten välisen palkkaeron kaventaminen 15 prosenttiin vuoteen 2015 mennessä. Tällä hetkellä ero on 18 prosenttia, huomautti Eloranta.

Lue seuraavaksi