1. yle.fi
  2. Uutiset

Etelä-Pohjanmaa esittäytyy isolla kirkolla

Etelä-Pohjanmaa paukuttelee tänään henkseleitään Helsingin Senaatintorilla järjestettävässä maakuntajuhlassa. Kolmipäiväiset Pikkuusen häjymmät pirot esittelevät eteläpohjalaista osaamista ja kulttuuria.

Kotimaan uutiset
Helsingin Senaatintori.
Pertti Nisonen

Pikkuusen häjymmät pirot alkavat tänään Helsingin senaatintorilla. Etelä-Pohjanmaan maakuntajuhlaa vietetään kolmen vuorokauden ajan, 7.-9.6. Pirot pitävät sisällään Senaatintorille levittäytyvän toritapahtuman sekä erilaisia kulttuuritilaisuuksia, jotka tuovat eteläpohjalaisuutta tutuksi kävijöille. Eteläpohjalaista kulttuuria on tarjolla pääkaupungissa muun muassa gallerioissa, elokuvateatteri Orionissa, kansalliskirjastossa ja tuomiokirkossa.

- Toivomme, että täällä olevat toimijat, niin yrittäjät kuin muutkin tahot tulisivat tunnetummaksi ja löytyisi menestystuotteita, jotka sitten lähtisivät tämän tapahtuman siivin nousuun. Aikasemmissa maakuntajuhlissa on ollut toimijoita tai yrityksiä, joiden asiat on lähteneen selkeästi paremmin rullaamaan, on tullut tunnettuutta ja myyntiä, kertoo tapahtuman projektipäällikkö Pekko Hokkanen Etelä-Pohjanmaan Liitosta.

Tapahtumaan odotetaan 200 000 kävijää. Helsingin kaupunki on kutsunut maakuntia vierailulle vuodesta 1988, jolloin Etelä-Pohjanmaa oli ensimmäinen kylään kutsuttu, ja aloitti näin vierailuperinteen. Maakuntajuhla on osa Helsinki-viikon ohjelmaa.

- On hienoa päästä näyttämään nykyaikaista Etelä-Pohjanmaata ison kirkon asukkaille ja lukuisille turisteille, joita tässä senaatintorin alueella pyörii, Hokkanen sanoo.

Tori avataan yleisölle kello 10.00, ja avajaisseremonia järjestetään Senaatintorin päälavalla kello 12.00 alkaen.

Lue seuraavaksi