1. yle.fi
  2. Uutiset

Jari Piirainen siirtyy Meripelastusseuran johtoon

Kuopion Matkailupalvelun toimitusjohtajan tehtävät jättävä Piirainen sanoo, että järjestörakkaus voitti matkailurakkauden. Piiraisen mukaan hänen lähtönsä saattaa vauhdittaa Kuopion Matkailupalvelu -yhtiön lopettamista.

urheilu
Jari Piirainen
Jari Piirainen.YLE / Toni Pitkänen

Kuopion Matkailupalvelun toimitusjohtaja Jari Piirainen siirtyy Suomen Meripelastusseuran toimitusjohtajaksi. 51-vuotias Piirainen aloittaa seurassa syyskuussa ja seuran toimitusjohtajana ensi vuoden alussa.

Meripelastusseuran nykyinen toimitusjohtaja Kyösti Vesterinen jää tuolloin eläkkeelle.

Piiraisen mukaan päätös työtehtävien vaihdosta syntyi yllättäen ja nopeasti.

- Olen viihtynyt Kuopiossa loistavasti ja rakastan kaupunkia. Nyt vain rakkaus järjestötyötä kohtaan voitti matkailurakkauden. Olen tehnyt järjestötyötä kaikkiaan 24 vuotta, Piirainen perustelee ratkaisuaan.

Suomen Meripelastusseura on vapaaehtoisuuteen perustuva järjestö pelastusjärjestö, jolla on noin 60 jäsenyhdistystä eri puolilla Suomea. Yksi jäsenyhdistyksistä on Kuopion järvipelastajat.

Haastavaa työtä matkailun eteen

Yle Savo kertoi tiistaina, että Kuopion Matkailupalvelu -yhtiö saatetaan lopettaa, koska se tekee osittain päällekkäistä työtä Kuopion kaupungin markkinointiorganisaation kanssa.

Matkailupalvelun toimitusjohtajan tehtävät parin vuoden työrupeaman jälkeen jättävä Piirainen sanoo, että hänen lähtönsä saattaa vauhdittaa yhtiön lopettamista.

- En ole pakenemassa lopetettavasta organisaatiosta, koska mitään lopettamispäätöksiä ei ole vielä edes tehty. Voi olla, että siirtymiseni kuitenkin vauhdittaa keskusteluja, hän sanoo.

Matkailupalvelussa tehtävää työtä Piirainen kuvailee tärkeäksi.

- Työpaikka on ollut haastava mutta mielenkiintoinen. Matkailun merkitys Pohjois-Savolle on suuri, ja Matkailupalvelussa tehdään sen eteen paljon hyvää työtä, Piirainen muistuttaa.

Muutto Etelä-Suomeen odottaa

Jari Piirainen tuli Kuopion Matkailupalvelun toimitusjohtajaksi keväällä 2010. Hän ehti kotiutua kaupunkiin hyvin ja hankki vaimonsa kanssa kaupungista talon viime syksynä.

Piiraisen vaimo irtisanoutui edellisestä työstään ja on nykyisin opiskelijana Kuopiossa.

- Pidämme talon vielä jonkin aikaa ja vaimo jatkaa opintojaan. Jossakin vaiheessa siirrymme varmaankin asumaan Etelä-Suomeen, sillä jatkuva matkustaminen kodin ja työn välillä ei enää tunnu hyvältä, Piirainen sanoo.

Lue seuraavaksi