Toivomuspuun luona voi käydä jakamassa haaveitaan

Mikkelin lasten ja nuorten kuvataidekoulun kesäkurssilaiset ovat pystyttäneet Ristimäenpuiston laidalle toivomuspuun. Vaikka puu on täynnä kesäkurssilaisten toiveita, myös ohikulkijoita kannustetaan laittamaan toiveensa puuhun.

kurssit
Mikkelin Ristimäenpuiston toivomuspuuhun on jätetty jo useita toiveita
Mikkelin Ristimäenpuiston toivomuspuuhun on jätetty jo useita toiveitaJuho Liukkonen / YLE

Toivepuu on osa Mikkelin kuvataidekoulun kesäkurssilaisten veden ympärille kehitettyä kurssiteemaa. Useat puuhun kiinnitetyistä toivomuslapuista muistuttavat sadepisaroita.

- Puuhun on haettu paljon sinistä väriä. Myös toivomuslappujen muoto ja asettelu on hiukan roikkuva. Se tuo mieleen putouksen, kurssin vetäjä Tuuli Rouhiainen kuvailee.

Toivepuun idea on lainattu muualta. Rouhiainen kertoo inspiraation lähteeksi taiteilija Yoko Onon, jonka pystyttämiä toivepuita löytää Yhdysvalloista.

Ristimäenpuistosta löytyvään puuhun on kiinnitetty laidasta laitaan toiveita. Latvoista roikkuvissa lapuissa toivotaan kaikkea kotieläimistä aina rauhaan ja rakkauteen saakka. Jotkut ovat toivoneet itselleen myös rahaa.

Rouhiainen kertoo erään kurssilaisen toiveen jääneen erityisesti mieleen. Siinä toivotaan oman lelun heräämistä henkiin.

Ohikulkijat ilahtuivat toivepuusta

Puu herätti miltei välittömästi ohikulkijoiden mielenkiinnon. Pääsykokeista toivomuspuun äärelle eksynyt Anu Mahlberg toivoo pääsevänsä opiskelemaan syksyllä.

Joanna Savikurki haikailee taas yleismaailmallisempien arvojen perään.

- Minä toivon kaikkien olevan iloisia. Tuntuu kivalta, ettei toivo vaan itselleen.

Savikurjelle puun löytäminen oli päivän piristys.

Myös sauvakävelylle puistoon saapunut Eira innostui toivomuspuusta, vaikkei toivonutkaan mitään.

- Minusta tämänlaiset ovat hirveän hyvä asia. Olen matkustellut paljon Euroopassa ja siellä puistoissa käydään piknikillä. Niissä on elämää, soittoa ja kaikkea vastaavaa. Tämä on hyvä alku, koska Mikkelin puistoihin tarvitaan enemmän toimintaa.