Hämeenlinnaan suunnitellaan yhtä lukiota

- Tämä on kyllä todella iso juttu, sanoo tilaajapäällikkö Antti Karrimaa suunnitelmista yhdistää Lyseon ja Kaurian lukiot ja keskittää lukio-opetus Myllymäkeen. Taustalla on HAMKin aikeet keskittää toimintonsa Visamäkeen ja yläkoulujen huono kunto.

lukio
Kyltti päähine pois sisällä ja nuori lukiolainen.
Kari Mustonen Yle

Hämeenlinnassa selvitetään Kaurialan ja Lyseon lukioiden yhdistämistä ja opetuksen keskittämistä Myllymäkeen. Selvityksen sysäsi liikkeelle tieto Hämeen ammattikorkeakoulun suunnitelmista siirtää toimintojaan Visamäkeen, kertoo Hämeenlinnan kaupungin tilaajapäällikkö Antti Karrimaa.

HAMK saattaisi keskittämisen seurauksena luopua Myllymäen tiloistaan. Karrimaan mukaan selvittelyn taustalla on myös se, että Hämeenlinnan yläkoulut vaativat mittavaa peruskorjausta.

- Sekä Kaurialan että Lyseon yläkoulut vaativat mittavaa peruskorjausta lähivuosina. Niiden investointien kustannusarvio on 15-16 miljoonaa euroa.

Nyt on tarkoituksena selvittää, ovatko HAMKilta mahdollisesti vapautuvat tilat soveltuvia lukio-opetukseen. Kaurialan lukion ja Lyseon lukion yhdistäminen ja keskittäminen tarkoittaisi puolestaan sitä, että peruskorjausta vaativat yläkoulut voitaisiin siirtää lukioilta vapautuviin tiloihin.

- Näin välttäisimme yläkoulujen peruskorjausinvestoinnit, sanoo Karrimaa.

Odotettavissa myrsky

Tilaajapäälliikkö Antti Karrimaa sanoo, että lukioiden yhdistämisaikeissa halutaan olla mahdollisimmat avoimia. Hämeenlinna lakkautti tänä keväänä Hätilän yhteiskoulun lukion ja sulautti sen oppilaat osaksi Kaurialan ja Lyseon lukioita.

- Kyllä tästä keskittämisestä paljon puhetta tulee se on varma ja siksi otammekin heti alusta asti avoimen tiedotuslinjan asian etenemisestä.

Hämeen ammattikorkeakoulu selvittää tämän vuoden aikana toimintojensa keskittämisen Visamäkeen.

- Ammattikorkeakoulun päätöksistä riippuu hyvin pitkälle meidän suunnitelmamme, sanoo tilaajapäällikkö Antti Karrimaa.

Hämeenlinnan kaupungilla on koulujen ja päiväkotien palveluverkossa tulossa muutoinkin mittavia ja akuuttejakin investointeja lähivuosina. Kiireellisimpänä on Tuomelan koulun 10 miljoonan euron peruskorjaus. Myös Nummen ja Jukolan päiväkodeissa on sisäilmaongelmia ja niidenkin tulevaisuutta ratkotaan parhaillaan.