1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Heikki Hämäläinen

Suur-Savon Heikki Hämäläinen: "Polttoainekilpailu on epätervettä"

Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen myöntää, että polttoainekauppa on ongelmallista bonusten kannalta. Bensan tai dieselin hintaa ei voi kompensoida makkarapaketin hinnalla.

Heikki Hämäläinen
Heikki Hämäläinen
Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen.YLE Etelä-Savo

Heikki Hämäläinen mukaan bonusten osuus on noussut merkittävästi polttoaineen hinnannousun myötä viime vuosina.

- Osuustoiminnan periaatteisiin kuuluu, että jokaisen toimialan pitää kannattaa. Ei yhden toimialan bonuksia voida maksaa toisen toimialan tuloksella, Heikki Hämäläinen muistuttaa.

S-ryhmää on viime päivinä arvosteltu mm. polttoainehinnoittelusta. Monilla ABC-ketjun asemilla bensa tai diesel maksaa useita senttejä kilpailijaa enemmän. Bonusasiakas voi saada hintaeron bonuksena takaisin, mutta kortiton asiakas maksaa enemmän.

Heikki Hämäläisen mukaan taustalla on polttoainekaupan äärimmäisen kova kilpailu. Hän pitää sitä osin jopa epäterveenä.

- Emme ole saaneet hankintahinnassa eroa kilpailijoihin, vaikka työtä asian eteen tehdään jatkuvasti. Katteet ovat erittäin pieniä, eikä yksi toimiala voi tosiaankaan toimia tappiolla.

Huoltoasemista puolet liikaa

Heikki Hämäläinen sanoo olevan samaa mieltä ST1:n Mika Anttosen kanssa. Anttonen on arvellut, että Suomessa on bensa-asemia aivan liikaa.

- Jopa puolet liikaa. Ja suurin osa on vanhoja asemia, jotka ovat aikaa sitten poistettu ja kuoletettu. Me olemme muutamassa vuodessa rakentaneet Suomeen ABC -liikennemyymälä ja -automaattiasemaverkoston, Hämäläinen muistuttaa.

S-ryhmää on arvosteltu myös liiallisesta myynnin kasvun ja tuloksen tavoittelusta. Viimeksi asiasta puhui Suur-Savon eläkkeellä oleva toimitusjohtaja Leo Laukkanen. Laukkasen arvostelua Hämäläinen ei muuten halua kommentoida.

Ex-toimitusjohtaja arvostelee bonusjärjestelmää

Lue seuraavaksi