1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Meedio sekoaa Oulussa

Oulun kaupunginteatterin syyskausi avataan spiritistisessä hengessä. Perjantaina teatterin suurella näyttämöllä saa ensi-iltansa pienoisooppera Meedio. Psykologiseksi trilleriksi luonnehdittavassa oopperassa nähdään madame Floran spiritismi-istuntojen mielenmaisemia 1940 -luvun New Yorkissa.

Kuva: YLE

Italialaissyntyisen säveltäjän Gian Carlo Menottin ooppera kertoo Meediosta, hänen tyttärestään ja mykästä apupojasta, jotka järjestävät 1940 –luvun New Yorkissa lavastettuja spiritisimi-istuntoja. Juonenkäänteistä kehkeytyy näyttämölle ihmiskohtaloista syntyvä arvoituksellinen mysteeri. Menottin itsensä kirjoittamassa libretossa tulevat esiin yliluonnollisuus ja ihmisten tragedia.

- Tässä tapahtuu lyhyessä ajassa paljon ja myös todella syvällisiä asioita, kertoo oopperan solisti Marjatta Airas, joka esittää oopperassa vähitellen kohtalon sekoittaman madame Floran roolin.

Leena Salosen ohjauksessa Meedio on ollut tekijöilleen myös vaativa haaste.

- Kyllä tämä produktio on antanut myös itselle hirveän paljon mielenkiintoisia asioita. On ollut vaativaa mennä tähän rooliin ja hakea samalla oman hulluuden rajoja, naurahtaa Airas

Ooppera on Oulun kaupunginteatterin, Oulu Sinfonian, Oulun Oopperan ja Oulun konservatorion yhteistuotantoa. Ensi-ilta on 2. syyskuuta 2011. Sen on ohjannut Leena Salonen ja koreografian on suunnitellut Riku Lehtopolku. Oulu Sinfonian kapellimestarina toimii Jari Hämäläinen. Lavastus on Maija Tuorilan ja puvut Pasi Räbinän käsialaa.