1. yle.fi
  2. Uutiset

Our Idiot Brother on lupsakka komedia

Veljen hölmöilyt sysäävät siskojen elämää liikkeelle leppoisassa kasvukomediassa.

kulttuuri
Tähtiä.

Neljänkympin rajapyykkiä lähestyvä Ned viettää erinomaisen tyydyttävää elämää tyttöystävänsä kanssa kasvattaen ja myyden luomuvihanneksia. Eräänä päivänä hänen torikojullaan asioi ystävälinen, univormupukuinen poliisi, joka haluaa ostaa Nediltä huumeita. Tyhmyyksissään Ned tekee kaupat ja joutuu vankilaan.

Vapautuessaan Ned huomaa elämänsä muuttuneen. Tyttöystävällä on uusi poikaystävä ja Ned joutuu asustamaan vuoroin kunkin kolmen sisarensa nurkissa. Vierailujensa aikana Ned onnistuu saattamaan siskojensa elämän täydelliseen myllerrykseen. Ei siis ihme, että siskot pitävät vain hyvää tarkoittavaa veljeään melkoisena idioottina.

Our Idiot Brother on tuollainen hiukan vääränkäyrä, leppoisa kasvukomedia. Hiukan yllättäen elokuvan suurin kasvutarina ei suinkaan liity sen päähenkilöön Nediin, vaan tämän kolmeen sisareen. Nedin siskot ovat kaikki jymähtäneet oman elämänsä oravanpyörään, josta Ned heidät mutkien kautta onnistuu ravistamaan irti. Toki myös Nedin omassa elämässä hyväksi lopuksi kääntyy uusi ja onnellisempi lehti.

Elämän virrassa eteenpäin ajelehtivaa Nediä tässä rennossa hyväntuulen komediassa esittää Paul Rudd.

Rudd on tuttu kasvo monista elokuvista ja tv-sarjoista, mutta syystä tai toisesta hän ei ole koskaan onnistunut nousemaan siihen kirkkaimpaan tähtiluokkaan. Sama pätee moneen muuhunkin elokuvassa mukana olevaan näyttelijään. Tunnetuin heistä lienee valloittavassa romanttisessa komediassa 500 Days of Summer (2009) läpimurtonsa tehnyt Zooey Deschanel, joka on tuttu myös televisiosarjasta Kolme miestä ja tyttö, jonka joitakin jaksoja tämän elokuvan ohjaaja Jesse Peretz on ohjannut.

Our Idiot Brother on elokuva, jonka odottaisi naurattavan enemmän, kuin se lopulta tekee. Yksi syy tähän puolinaisuuteen on siinä, että elokuvan tarina ei lopulta tarjoa mitään kovin uutta ja ihmeellistä. Suurin ansio tämän rennon lupsakan elokuvan toimivuudesta kuuluu lopulta sen osaaville näyttleijöille. Heidän hienosti samaan hiileen puhaltavan työskentelynsä ansiosta tämä sympaattinen elokuva kasvaa isommaksi kuin oikeasti on ja onnistuu koko kestonsa ajan pitämään pienen tyytyväisen hymynkareen katsojan naamalla.

Lue seuraavaksi