Japanilainen popkulttuuri tuo turisteja Lahteen

Desucon-tapahtuma on kansainvälistynyt vauhdilla. Sibeliustalolle tullaan viikonlopuksi japanilaisen sarjakuvakulttuurin pariin Keski-Eurooppaa ja Japania myöten.

Kuva: Tanja Perkkiö/ Yle

Japanilaisen popkulttuurin harrastajatapahtuma Desucon on jo kolmatta kertaa loppuunmyyty. Lahden Sibeliustaloon kokoontuu viikonlopuksi yli 3000 mangan, animen ja cosplayn harrastajaa ja ystävää.

Tapahtuman tähtiesiintyjät, muusikko Aki Hata ja ääninäyttelijä Noriaki Sugiyama vetävät Lahteen faneja ulkomaita myöten. Desucon onkin kansainvälistynyt. Harrastajatapahtuman  järjestelyissä alusta saakka mukana ollut Riku Mikkonen on mielissään.

- Olemme pyrkineet nostamaan kansainvälistä profiiliamme, kun huomasimme että erään mangapiirtäjän mukanaolo toi kävijöitä ympäri Eurooppaa ja yhden Saudi-Arabiastakin. Japanistakin tulee aina pieni porukka tänne, koska meillä on kulttimaine sielläkin, kertoo Mikkonen.

Itä-Suomesta tultiin jo aamuyön junalla

Linda Karjalainen Kuopiosta ja Elli Mustonen Nurmeksesta valvoivat jo edellisyön ja odottivat aamuneljältä Lahteen lähtevä junaa.

Japanistakin tulee aina pieni porukka tänne, koska meillä on kulttimaine sielläkin

- Viimeistelimme cosplay-pukujamme ja jännitti niin paljon, ettemme nukkuneet. Se riittää, kun tulee coni-paikkakunnalle, niin on ihan fiiliksissä, tytöt hihkuvat.

Eniten tytöt odottavat ystävien tapaamista ja uusien tuttavuuksien solmimista. Tähtiesiintyjät tai ohjelma eivät ole tärkeitä, vaan Desuconin tekee tunnelma.