Kiviniemi vetosi keskustan yhtenäisyyden puolesta

Kiviniemi arvosteli jälleen myös kuntauudistusta. Hän esitti, että sen toinen lausuntokierros siirrettäisiin ensi vuoden alkuun, jolloin kuntauudistukseen pääsisivät ottamaan kantaa uudet valtuutetut.

politiikka
Mari Kiviniemi ja Vuokko Väyrynen Lordin aukiolla.
Keskustavaikuttajat tapasivat kansalaisia puoluekokouksen aikana. Kuvassa Mari Kiviniemi ja Vuokko Väyrynen Lordin aukiolla Rovaniemellä 8. kesäkuuta.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Keskustan väistyvä puheenjohtaja Mari Kiviniemi vetosi puoluekokouksen avauspuheessaan keskustan yhteinäisyyden puolesta.

Hän korosti, että huomenna valittava uusi puheenjohtaja ja muu puoluejohto tarvitsevat jokaisen keskustalaisen tuen.

- Olemme vahvoja, kun kokoamme erilaisista mielipiteistä yhteisen vaihtoehtomme tämän maan rakentamiseksi, hän sanoi.

Kuntauudistus sai pyyhkeitä

Kiviniemi arvosteli jälleen myös hallituksen ajamaa kuntauudistusta. Hän sanoi kaikkien ymmärtävän, ettei koulu, terveyskeskus tai vanhainkoti muutu paremmaksi pelkästään kuntien rajoja siirtelemällä.

- On käsittämätöntä, miten sokea ja kovakorvainen hallitus on, vaikka sinipunapuolueiden suurkuntasuunnitelmia vastustetaan äänekkäästi myös niiden omissa joukoissa. Hallitus on vastannut arvostelijoille tylysti, että viime kädessä nämä ovat poliittisia ratkaisuja, Kiviniemi sanoi.

Hän esitti, että syksylle ajoitettu kuntien toinen lausuntokierros siirrettäisiin ensi vuoden alkuun. Silloin kantaa kuntauudistukseen pääsisivät ottamaan uudet valtuustot.