Häme-päivä avaa Iittalan Lasimäen kesän

Lasimäen kesänavaus on tavallista värikkäämpi ja täynnä ohjelmaa. Hämeen liitto myönsi Lasimäelle vuotuisen Häme-päivän arvon, mikä mahdollistaa markkinoinnin ja ohjelmatarjonnan.

Hämeen maakunta (hist.)
Markku Mäki Iittalasta, Keramiikkapaja Anubis
Keramiikka- ja naivistitaiteilija Markku Mäki Iittalasta sanoo, että tarjouksia on tullut muualtakin, mutta hän ei jättäisi Lasimäen kesää.Markku Karvonen / Yle

Keramiikkamuotoilija ja naivistitaiteilija Markku Mäki Iittalan Lasimäeltä on ylpeä Lasimäen kesänavauksen saamasta Hämeen liiton Häme-päivä tunnustuksesta. Maakunnan nimikkopäivä näkyy myös tapahtuman rahallisena tukena, mikä mahdollistaa tavallista runsaamman ohjelmiston.

Osa kesänavausta ovat viihdyttämisen ja Lasimäen tuotetarjonnan lisäksi mm. vuoden Lasifantasia-näyttelyn avaus Iittalan lasitehtaalla sekä lasinpuhaltajien Iittala Cup-kilpailu.

Samana Häme-päivän lauantaina taidekirjojen ystävät kokoontuvat Kalvolan kirjastoon valtakunnallisille taidekirjapäiville. Osana päiviä vuoden 2011 paras taidekirja -kilpailun voittaja palkitaan Eliel Aspelin -palkinnolla.

Kaksi päivää ohjelmaa

- Ainahan meillä on hyvin tarjottavaa, mutta nyt meillä on enemmän suvihulinatyyppinen viikonloppu. Olemme myös voineet markkinoida tapahtumaa. Odotamme, että uusia kävijöitä tulee mm. Pirkanmaalta, minne olemme markkinoinnissa satsanneet, sanoo Iiittalan Lasimäeltä Keramiikkapaja Anubiksen yrittäjä Markku Mäki.

Suvihulinaa tosiaankin: tapahtumassa on mm. musiikkia, tanssia, myyntitori kädentaitajineen, Naivistit Iittalassa -näyttely, silmänkääntäjä ja trubaduuri kiertämässä alueella, vanhan lasin tunnistusta lasimuseossa ja ravintolassa hämäläinen menu.

- Häme-päiväksi oli hakijoita 12. Me täytimme kriteerit, joiden mukaan tapahtuma on luonteeltaan hämäläinen ja kaikkien tavoitettavissa. Käsittääkseni maakuntahallitus myöntämällä kunnian Lasimäelle halusi myös muistuttaa Kanta-Hämeen vahvuudesta lasimaakuntana, sanoo Mäki.