Unkari takavarikoi Brad Pittin elokuvan aseet

Unkarissa on takavarikoitu lähes sata asetta, jotka olivat matkalla Brad Pittin tähdittämän zombie-elokuvan kuvauksiin. Unkarin poliisin mukaan aseita ei ollut tehty kunnolla toimintakyvyttömiksi. Joukossa oli konetuliaseita, pistooleja ja kiväärejä.

Ulkomaat
Unkarin terrorisminvastaisen yksikön jäsen esittelee kuvaajille takavarikoituja aseita.
Unkarin terrorisminvastaisen yksikön jäsen esitteli kuvaajille Budapestin ulkopuolella takavarikoituja aseita 10. lokakuuta.Bea Kallos / EPA

Aseet takavarikoitiin, kun ne saapuivat Lontoosta Budapestin lentokentälle.

Takavarikosta kertoi Bela Gajdos, joka vastaa World War Z -elokuvassa käytettävistä aseista.

Myös Unkarin terrorisminvastaisen keskuksen johtaja kertoo suuresta asetakavarikosta, mutta ei vahvista, mihin aseet oli tarkoitettu.

Hänen mukaansa aseita ei ollut tehty kunnolla toimintakyvyttömiksi. Niiden piiput oli tukittu, mutta niillä voisi yhä ampua. Unkarin lain mukaan aseet katsotaan toimintakyvyttömiksi, jos niitä ei voi enää muuttaa toimiviksi.

Gajdos sanoo, että heillä oli asianmukaiset luvat. Hän ei itse ehtinyt tarkastaa aseita ennen kuin ne takavarikoitiin. Hänen mukaansa aseet ovat kuitenkin harmittomia. Aseet oli muutettu sellaisiksi, että niillä saattoi ampua vain harjoitusammuksia, ja niitä oli jo käytetty kuvauksissa Lontoossa.

Gajdosin mukaan häntä on kuulusteltu ja hänen asuntonsa on tutkittu takavarikon jälkeen.

Elokuvan tuottaja Adam Goodman ei ole kommentoinut tietoa takavarikosta. World War Z on Marc Fosterin ohjaama kauhufilmi, jonka kuvaukset siirrettiin vastikään Britanniasta Unkariin. Elokuvan on määrä tulla teattereihin ensi vuonna.

Lähteet: AP, Reuters