1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja vierailee Suomessa

YK:n yleiskokouksen puheenjohtaja Nassir Abdulaziz Al-Nasser on saapunut Suomeen tasavallan presidentti Tarja Halosen vieraaksi. Al-Nasser tapaa Halosen lisäksi ulkoministeri Erkki Tuomiojan ja kehitysministeri Heidi Hautalan.

Al-Nasser vierailee Suomessa torstaihin saakka. Hänen tapaamistensa presidentti Halosen, ulkoministeri Tuomiojan ja kehitysministeri Hautalan kanssa keskittyvät ajankohtaisiin YK-kysymyksiin, kuten Lähi-Idän tilanteeseen.

Puheenjohtaja Al-Nasser valitsi rauhanvälityksen yleiskokouksen avajaisviikon teemaksi ja yhdeksi koko 66. istuntokauden tärkeimmistä aiheista. Vierailun aikana on tarkoitus keskustella yhteistyöstä Suomen ja Turkin YK:ssa ehdottaman rauhanvälitysaloitteen toimeenpanossa.

Muita keskusteluteemoja ovat ajankohtaiset aseidenriisuntakysymykset ja ensi vuonna järjestettävän kestävän kehityksen konferenssin Rio+20:n valmistelut.

Puheenjohtaja Al-Nasser vierailee lisäksi eduskunnassa ja osallistuu kansainväliseen seminaariin siirtolaisuudesta ja dialogista.