Ammattilaispelaajat nostavat Vectoraman profiilia

Nelipäiväinen pelitapahtuma käynnistyi torstaina Oulussa. Ammattilaispelaajat haluavat korostaa pelaamisen sosiaalista puolta.

viihde
Elfi pelaa tietokonepeliä Vectoramassa.

Oulun Ritaharjun uudella monitoimitalolla vietetään unettomia öitä kun käynnissä on Pohjois-Suomen suurin verkkopelitapahtuma Vectorama. Paikalla on reilut 250 pelaajaa ja tapahtuma on viimeistä pelipaikkaa myöten loppuunmyyty. Tietokoneiden ääressä viihdytään torstaista sunnuntaihin, eikä normaalilla päivärytmillä ei ole tämän tapahtuman kanssa mitään tekemistä.

- Välillä otetaan nokoset näppiksen päällä tai nukkumissaleihin tuoduilla patjoilla, kertoo tapahtumaa järjestämässä oleva Suomen elektronisen urheilun liiton toiminnanjohtaja Mikael Lehtonen.

Oulussa pelitapahtumaa vietetään nyt 13. kertaa ja tapahtuma vuosien saatossa pikkuhiljaa kasvanut. Tällä kertaa Oulussa on ensimmäistä kertaa mukana myös ammattilaispelaajia.

Pelaamisella voi ansaita elannon

Samuli ”Elfi” Sihvonen on viettänyt yönsä hotellissa muiden ammattilaispelaajien tavoin, eikä koneen ääressä notkuen kuten valtaosa tapahtumaan osallistuvista pelaajista. Ammattilaiset ottavat kilpailun tosissaan ja peliin valmistaudutaan kuten urheilusuoritukseen. Pelaaminen on Elfille työtä ja hän kiertää sponsoriensa tukemana pelaamassa ympäri maailmaa. Oulussakin tavoitteena on voitto.

Myös Elfin peliura on käynnistynyt verkkopelitapahtumia kiertämällä. Ammattilaiseksi pääseminen vaatii tuntikausien harjoittelun päivittäin vuosien ajan sekä myös pelisilmää. Koska pelaaminen on monesti varsin yksinäistä puuhaa, korostaa Elfi pelitapahtumien sosiaalista puolta.

- Tänne keräännytään isolla porukalla pelaamaan ja pitämään hauskaa. On tosi tärkeää ettei jää vaan yksin kotiin pelaamaan, sillä näistä tapahtumista löytää varmasti samanlaisia ihmisiä.

Myös tietokonepelaamisen maine ja kytkökset ikäviin tapahtumiin harmittavat nuorta ammattilaista.

- Jos jotain ikävää tapahtuu, lähdetään hirveästi paisuttelemaan jos on pelannut vähänkin jotain tietokonepeliä, mutta ei tämä pelaaminen mitenkään kovin kauheaa voi olla.