Tony Blair miljoonapalkalla Kazakstanin valtion konsultiksi

Kazakstan on palkannut Britannian entisen pääministerin Tony Blairin talouskonsultiksi. Blairin on tarkoitus auttaa uusien investointien houkuttelemisessa Kazakstaniin. Lehtitietojen mukaan Blairin kuittaa vuoden konsulttipestistään miljoonatulot.

Ulkomaat
Tony Blair puhuu Maailman talousfoorumin kokouksessa.
Tony Blair puhui Maailman talousfoorumin kokouksessa Ammanissa, Jordaniassa 23. lokakuuta.Jamal Nasrallah / EPA

Tony Blairin lisäksi Kazakstanin presidentti Nursultan Nazarbajev on tehnyt asiantuntijasopimuksia myös monien muiden vaikutusvaltaisten ihmisten kanssa.

- Monet nimekkäät ulkomaiset asiantuntijat ovat vastanneet Kazakstanin hallituksen kutsuun. Neuvonantajat auttavat erityisesti talouspolitiikkaa, julkishallintoa ja kansainvälistä politiikkaa koskevissa kysymyksissä, Kazakstanin ulkoministeriön tiedottaja Altai Abibbulajev kertoo.

Kazakstanin ulkoministeriö vahvistaa, että yksi palkatuista neuvonantajista on entinen Britannian työväenpuolueen puheenjohtaja ja pääministeri Tony Blair.

Brittilehti The Daily Telegraphin mukaan Blair saa vuoden konsulttisopimuksestaan yli 9 miljoonaa euroa.

Tony Blair, 58, siirtyi syrjään Britannian pääministerin tehtävistä vuonna 2007. Sen jälkeen hän on toiminut muun muassa Lähi-idän erikoislähettiläänä ja perustanut Blair Faith Foundation -nimisen säätiön, joka tarjoaa konsulttipalveluita ulkomaisille hallituksille.

Lähteet: AFP, YLE Uutiset