1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Martinniemi, Haukipudas

Maakinen Martinniemi on leppoisa rantajuhla

Ilmaistapahtuma järjestetään nyt jo neljättä kertaa. Piknik on monille aloituspotku festivaalikesään.

Kuva: Antti Pylväs / Yle

Ukkolanrannan rannaton horisontti esittää lauantaina tärkeää osaa Haukiputaalla, kun Maakinen Martinniemi -piknik levittäytyy alueelle. Ukkolanrannan hietikko muodostaa luonnon amfiteatterin, joka toimii musiikkiesitysten näyttämönä.

- Rannalla oleminen, horisontti ja savumaivat ovat ne pääesiintyjät, mutta sitten on myös Skiftesviikin maisemissa kirjailijakävely beatleskävelyjen tapaan, tapahtuman järjestelyissä tiiviisti mukana oleva Jukka Takalo selvittää.

 Ranta-areenalla soittavat Jore Siltala, Radiopuhelimet alasti merellä, Väinö Tuonela ja Kerettiläisiä, Dimi Salo, Jukka Takalo ja Vastarannan orkesterilaisia Sekä Nikkinen & Hannus Acoustic Experiment. Ja lapsille soittaa Soiva Siili.

- Tässä hiekallahan pystyy sitten piknikoimaan. Vilttiä mukaan tai muuta alustaa, ettei mene hiekkaa persvakoon, Takalo ohjeistaa.

Kuvataidemetsässä yhden päivän pop up -näyttely esittää tänä vuonna sarjakuvaa ja pilapiirroksia. Mukana näyttelyssä on muun muassa Ville Ranta, Jyrki Mäki sekä lukuisa joukko muita tunnettuja tekijöitä.

Maakinen Martinniemi on leppoisa kulttuuritapahtuma, jonka taustalla on joukko aktiivista talkooväkeä Martinniemen kylältä.