Naura itsellesi, kehottaa huumorikouluttaja

Nauru rentouttaa ja on sosiaalista liimaa ihmisten välillä, kuvaa huumorikouluttaja ja kirjailija Vesa Karvinen. Hän kehottaa ihmisiä nauramaan yhdessä, se tekee hyvää. Nenäpäivä on hieno asia, sillä hassuttelu ja itselleen nauraminen on parasta, hän kertoo.

nauru
Tuija Nenäpäivässä.
YLE / Lahti

- Suoranaisesti nauru ei pidennä ikää, mutta tutkijoiden mukaan optimistinen elämänasenne yhdistettynä hyvään huumorintajuun kyllä, kertoo naurun puolestapuhuja Vesa Karvinen.

Britanniassa syntynyt Nenäpäivä (alkup. Red Nose Day) on hyväntekeväisyyskeräys, jossa korostetaan, että auttaminen on hauskaa. Keräystunnus, klovnin punainen nenä, meinaa puskea naurun esiin päässä kuin päässä.

- Hassuttelun kautta syntyvä nauru on kaikkein rentouttavinta. Pelleillä ja hassutella voi myös ilman nenää, tuumii Karvinen.

- Jos ette muuta aamulla keksi, niin laittakaa sokeripalat hampaiksi, niin kyllä se kummasti alkaa naurattamaan. Ja Nenäpäivä on hieno homma, siinä kerätään varoja auttamiseen, se on kaikkein tärkeintä!

Nauruihminen Vesa Karvinen kertoo, että joidenkin arvioiden mukaan Suomessa naurettiin vielä 1970-luvulla jopa 15 minuuttia päivässä, nyt vain puolet siitä. Naurua siis maailmaan - ja Suomeen - mahtuu lisää.