1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Finn-Power Oy

Lillbacka Powerco valmistaa nyt luksuspyöriä

Powerco on julkistanut tänään aloittavansa arvokkaiden maastopolkupyörien valmistuksen Kauhavalla. Tarkoitus on hyödyntää tunnettua Finnpower-nimeä ja vuosikymmenten aikana kerättyä vientiosaamista myös kuluttajatuotteissa.

Finn-Power Oy

Teollisuusneuvos Jorma Lillbackan omistama Powerco aloittaa arvokkaiden, lähes 10 000 euroa maksavien luksuspolkupyörien valmistuksen. Pyörien useat komponentit tulevat tunnetuilta valmistajilta maailmalta, mutta muun muassa runko, liittimet ja kiinnitykset tehdään Kauhavalla. Pyörämalliston valmistus tapahtuu tehtaan nykyisellä henkilökunnalla.

- Vaikka kyseessä on hyvin pienelle asiakasryhmälle suunnattu tuote, pyörien toivotaan nousevan jatkossa isoon rooliin valmistuksessa, kertoo markkinointipäällikkö Jussi Koskinen.

Kauhavalla päätuotteena ovat edelleen hydrauliset letkuliitinpuristimet. Koskisen mukaan luksuspolkupyörien valmistukseen päädyttiin yhtiön tuoteraadin avulla. Tarkoitus on tuoda olemassa olevien tuotteiden rinnalle jotain uutta.

- Nollilta lähdettiin, mutta kun tehdään niin tehdään kunnolla, Koskinen kertoo. Tuotannon osaaminen ja koneistus on tehtaalla tuttua, samoin Finnpower-nimi on tunnettu maailmalla jo ehtuudestaan monissa vientimaissa.

Finnpower-luksuspyörien tuotantomäärä on alussa kolminumeroinen.

Lähteet: YLE Pohjanmaa

Lue seuraavaksi