Kiviniemi: Espanjaa ei pidä tukea

Keskustan väistyvä puheenjohtaja sanoi nauttineensa puheenjohtajuudesta, mutta vuodattaneensa joskus myös kyyneleitä.

politiikka
Mari Kiviniemi
Mari KiviniemiYle

Keskustan väistyvän puheenjohtajan Mari Kiviniemen mielestä Suomen ei pidä osallistua Espanjan tukemiseen.

Kiviniemi sanoi puoluekokouksessa Rovaniemellä pitämässään poliittisessa katsauksessa, että Suomella on ollut oikeutetusti perusteet ja ymmärrys pienten euromaiden tukemiseen, koska olemme sen myötä auttaneet paitsi Eurooppaa niin myös itseämme.

- Suurten maiden, kuten Espanjan ja Italian, auttamiseen eivät perusteet enää riitä, hän totesi.

Kiviniemi sanoi, että vaikka Kataisen hallitus markkinoi itseään vastuullisen politiikan toteuttajana, on käytännössä tapahtunut juuri päinvastoin, ja Suomen riskit ovat kasvaneet.

- Suomi on liukunut ajopuuna yhä syvempään taloudelliseen yhteisvastuuseen.

"Olen nauttinut puheenjohtajuudesta"

Kiviniemi vetosi puheessaan jälleen myös puolueen yhtenäisyyden puolesta. Hän korosti, että tänään valittava uusi puoluejohto tarvitsee kaikkien keskustalaisten vankkumattoman tuen. Puoluekokousväki vastasi pyyntöihin useilla väliaplodeilla.

Jos on edellisenä päivänä tavannut maailman johtajia salamavalojen loisteessa vaikkapa Brysselissä niin seuraavana päivänä on löytänyt itsensä usein Huittisten torilta pahvimuki kädessä ihmisten huolia kuuntelemassa.

Mari Kiviniemi

Kiviniemi sanoi nauttineensa puheenjohtajuudesta, mutta vuodattaneensa joskus myös kyyneleitä. Työn parhaaksi puoleksi hän mainitsi sen monipuolisuuden.

- Jos on edellisenä päivänä tavannut maailman johtajia salamavalojen loisteessa vaikkapa Brysselissä niin seuraavana päivänä on löytänyt itsensä usein Huittisten torilta pahvimuki kädessä ihmisten huolia kuuntelemassa.

Puheensa lopuksi Kiviniemi muistutti, ettei keskustan aatteellisen isän Santeri Alkion punaisena lankana ollut vain taloudellisen tai sosiaalisten tarpeiden tyydyttäminen vaan ihmisen kasvu.